Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek’te doğal miras kabul edilen tarihi ağaçların bakımı yapılıyor

Erdek’te doğal miras kabul edilen tarihi ağaçların bakımı yapılıyor

Erdek’te tarihi çınar ve meşe ağaçları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından bakıma alındı.

Erdek’te tarihi çınar ve meşe ağaçları, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından bakıma alındı. Pazar Meydanında çalışmaya başlayan rehabilitasyon ekibi, ağaçların budamasını yaparken hastalıklı kısımlarını da tedavi ediyor. Çalışmanın 15 gün süreceği belirtilirken, vatandaşlar bu uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Erdek’e değer katan tescilli tarihi ağaçlar bakıma alındı. Orman Mühendisi Uğur Gökceoğlu'nun başkanlığındaki 7 kişilik rehabilitasyon ekibi, çalışmalarına başlarken, çalışmanın 15 gün devam etmesi bekleniyor. Anıt ağaçlarının bakıma alınması vatandaşları da sevindirdi. Erdek’te bulunan tüm anıt ağaçlara bakım yapılacağını anlatan Orman Mühendisi Uğur Gökceoğlu, "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu proje çerçevesinde daha önceki yıllarda birçok şehirde yapılan bakım çalışması bu sene Balıkesir de yapılıyor. Şu an Erdek’te Çınar ve meşe ağaçlarının bakım çalışmasını yapıyoruz. Bu yaklaşık 15 gün sürecek bir çalışma. Bu çalışma içerisinde, ağaçların budanması, kuruyan dalların, sürgünlerin temizlenmesi ve birbirine temas eden zarar veren dalların temizlenmesi yer almaktadır. Bunun dışında ağacın yara bakımları da var. Yaraları temizleyip ilaçlayıp böcek ve mantara karşı ilaçlayıp çam katranı tatbik ediyoruz. Çam katranı bu yaraların daha fazla ilerlemesini engelliyor. Ağaç üzerinde veya gövde üzerinde bulunan kovukların su birikebilecek yerlerini özel bir paslanmaz telle kapatıp içerisine su girmesini engelliyoruz. Bu da çürümeyi engellemiş oluyor" diye konuştu.

Devam eden çalışmalara, Erdek Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğüne bağlı ekiplerde destek veriyor.

Haber: Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı