Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdekte Deprem İzleme İstasyon toplantısı

Erdekte Deprem İzleme İstasyon toplantısı

911 Arama Kurtarma Derneği Bandırma Şubesi tarafından, 8-9-10 Kasım tarihlerinde Erdek Ali Öztoprak kampında kapasite geliştirme eğitim toplantısı düzenledi.

911 Arama Kurtarma Derneği Bandırma Şubesi tarafından,  8-9-10 Kasım tarihlerinde Erdek Ali Öztoprak kampında kapasite geliştirme eğitim toplantısı düzenledi. 
Toplantıya Prof Dr.Uğur Kaynak, Doç.Dr Oğuz Gündoğdu, AFAD eğitmeni Zekai Sarıarslan, Afet ve kriz yönetim uzmanı Özden Işık katılarak eğitim kampına destek verdiler. 
Sabah 08:00 ile 24:00 arasında devam eden eğitimler sonucunda derneğin danışmanları tarafından çıkartılacak sonuçlara göre, eğitime katılanlar kendilerini geliştirmeğe devam edecek. 
Eğitim sonunda, Erdek Belediye Meclisince onaylanan "Deprem İzleme Evi"nin kurulacağı alanda da incelemelerde bulunan uzmanlar, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile de bir araya gelerek konu hakkında bilgi alış verişinde bulunup projeye start verildi.       
Erdek Belediyesine ait arazide kurulacak olan deprem izleme evinden gelecek raporlara göre olası bir depremi öncesinde anlama imkanı olacağı gibi, bölgemiz için hayli önemli olan bu projenin bilimsel açıdan da önem taşıdığı dile getirildi.
Toplantıda, İstanbul Üniversitesinden Yard. Doç. Oğuz Gündoğdu, Afet Kriz ve Yönetimi uzmanı Özden Işık, Prof.Dr.Uğur Kaynak, AFAD Eğitmeni Zekai Sarıarslan, 911 Arama Kurtarma Derneği Bandırma Şubesi Başkanı Mustafa Gürsoy, 911 Erdek Temsilcisi Murat Yoldaş ile 911`in Düzce, İstanbul, Ankara Şube temsilcileri katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı