Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek'te Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Erdek

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümü ilçemizde coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümü ilçemizde coşkuyla kutlandı.

28 Ekim Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda protokol tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 29 Ekim Pazar günü Hükümet Konağı’nda Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy tarafından tebriklerin kabulü ile devam etti. 

Tebriklerin kabulünün sona ermesinin ardından protokol üyeleri 18 Eylül Stadyumu’nda tören alanına geçti.    

Erdek 18 Eylül Stadyumu’nda düzenlenen törende; Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ufuk Kartalkayası, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Ceyhun Mırız, siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, daire amirleri ve vatandaşlar hazır bulundu. Tören alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Atasoy yaptı.   

Ardından ront gösterileri, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterisi yapıldı. Ödül töreni ve final gösterisi ile devam eden program, geçit töreni ile sona erdi.

DENİZDE 29 EKİM COŞKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Erdek’te denize açılan tekneler görsel şölene imza attı.

Saat 20.00'da Erdek Ali Haydar Sahil Bandı’ndan başlayan fener alayı yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Geceye havai fişek gösterileri damga vurdu. 

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek' Cumhuriyet Bayramı coşkusu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı