Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek’te Çanakkale Zaferi yıldönümü törenlerle anıldı

Erdek’te Çanakkale Zaferi yıldönümü törenlerle anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıldönümü dolayısıyla Erdek’te törenler düzenlendi.

Erdek’te, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü nedeniyle hazırlanan programın ilk bölümünde; 18 Mart Cumartesi günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı’na Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Deniz Albay Ertan Engerek ve Belediye Başkanı Burhan Karışık tarafından çelenkler sunuldu, saygı duruşun da bulunulup, İstiklal Marşı’mız okundu. 

Öğretmen Teğmen Muhammet Özdemir tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptıktan sonra, Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve protokol tarafından, şehit yakınlarına ve öğrencilere hediyeler takdim edilmesiyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki program sona erdi. 

Cumhuriyet Meydanındaki törene, şehit yakınları, daire müdürleri/amirleri, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Programın ikinci bölümü saat 10.30'da Erdek Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı.  

Programa Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy ve protokol üyeleri katıldı. Erdek Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nce hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.  

Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanlığı tarafından Çanakkale Zaferi konulu sinevizyon gösterisi, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, drama gösterisi ardından, hafta içerisinde okullar arası düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin sunulması ile tören son buldu. 

Erdek Anadolu Lisesi Konferans Salonu’ndaki tören Erdek Şehitliği ziyareti ile devam etti. Şehitlik ziyaretinde, tüm şehitlerimiz için dua edildi.  

Ziyaretin ardından; Protokol üyelerimiz, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanlığı'nın ev sahipliği, Erdek Kaymakamlığımız ve Belediyemizin birlikte organize ettiği öğle yemeğinde şehit ve gazi yakınlarımız ile bir araya geldiler.  

Haber: Tuncay Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı