Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek’te başladı, Ankara’da kurşunlarla sonuçlandı

Erdek’te başladı, Ankara’da kurşunlarla sonuçlandı

Ankara’nın Çankaya ilçesinde meydana gelen olayda, barışma isteğini geri çeviren eski sevgilisi Cevriye B.(53) ile onun kızı E. S. M(30) ve torunu S.M.’yi(3) tabancayla yaralayan

Ankara’nın Çankaya ilçesinde meydana gelen olayda, barışma isteğini geri çeviren eski sevgilisi Cevriye B.(53) ile onun kızı E. S. M(30) ve torunu S.M.’yi(3) tabancayla yaralayan Şeref Kırbaş(61), “3 kişiye yönelik tasarlayarak kasten öldürme girişimi” suçundan 41 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
ERDEK’TE BAŞLADI
Olayın gelişimi Erdek’te başladı. Ankara’da yaşayan Cevriye B., geçtiğimiz haziran ayında tatil için geldiği Erdek’te, Şeref Kırbaş ile tanışarak sevgili oldu.                    
Bir süre sevgilisinin evinde kalan Cevriye B., Şeref Kırbaş’ın çok fazla alkol almasından rahatsız olarak Ankara’ya döndü. Ancak Kırbaş’la telefonla görüşmeyi de sürdürdü. Ardından, alkolü bırakacağını öne süren Kırbaş, Ankara’ya gelip, Cevriye B.’nin evinde yaşamaya başladı. Kırbaş’ın alkole devam etmesi nedeniyle Cevriye B., sevgilisinin Erdek’e dönmesini istedi. Evi terk etmesine karşın Ankara’da kalmayı sürdüren Kırbaş, Cevriye B’yi rahatsız etmeye başladı. Cevriye B.’nin şikâyeti nedeniyle adli makamlarca Kırbaş hakkında tehdit ve hakaret suçlarıyla uzaklaştırma kararı verildi.
UZAKLAŞTIRMA KARARINA UYMADI
Şeref Kırbaş, 1 Eylül 2021’de, uzaklaştırma kararını ihlal ederek, Cevriye B.’nin evine gitti. Evin önünde bekleyen Kırbaş, alışverişten dönen Cevriye B. İle onun kızı E. S. M. ve torunu S. M.’ye tabancayla üç el ateş etti. Cevriye B. Ve E. S. M. göğsünden vurularak, S.M. ise kurşun sıyırması sonucu yaralandı. Ardından tabancayı başına dayayarak intihar etmek isteyen, ancak silahı tutukluk yapan Kırbaş, polis ekiplerince yakalanarak, çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İNDİRİM YOK
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Şeref Kırbaş hakkında, “kasten öldürmeye girişim” suçundan iddianame düzenleyerek dava açtı.
Ankara 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında Kırbaş, işlediği suçtan pişmanlık duyduğunu açıkladı.
Mahkeme heyeti, Şeref Kırbaş’a, “3 kişiye yönelik tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 16, 12 ve 13 yıl olmak üzere toplam 41 yıl ağır hapis cezası verirken, kararda takdir ve iyi hal indirimleri uygulanmadı ve sanığın tutukluluk durumunun sürmesi kararlaştırıldı.

Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı