Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdekte 2Bye 29 başvuru

Erdekte 2Bye 29 başvuru

2/B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş Erdekteki araziler için bugüne kadar 29 adedine başvuruda bulunuldu.

2/B olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş Erdek`teki araziler için bugüne kadar 29 adedine başvuruda bulunuldu.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, Erdek sınırları dahilin de, kullanıcısı bulunan 81 adet 2/B taşınmazın kullanıcı listeleri ilgili mahalle ve köylerde ilan edildikten sonra bu güne kadar 29 tane 2/B arazisine kullanıcıları tarafından başvuruda bulunulduğunu söyledi.
Erdek`te 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin doğrudan satışıyla ilgili başvurular her geçen gün artıyor.
Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, 6292 sayılı "Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkındaki Kanun`un 26.04.2012 tarihli ve 28275 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatıp, 2/B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin kullanıcılarının Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 (Altı) ay içinde İdareye başvurmaları gerekmektedir açıklamasında bulundu.
Erdek Kaymakamı Kaygısız, konu hakkında yaptığı açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:
"Erdek sınırları dahilinde, kullanıcısı bulunan 81 adet 2/B taşınmazın kullanıcı listeleri ilgili mahalle ve köylerde ilan edilmiş olup, şu ana kadar 29 adedine kullanıcıları tarafından başvuruda bulunulmuştur. 
2/B taşınmazlarına ilişkin başvuru sahiplerinden satış bedeline mahsup edilmek üzere; belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan taşınmazlar için 2.000.-TL, dışında olan taşınmazlar için ise 1.000.-TL başvvuru bedeli alınmakta olup, başvuru bedelleri tüm Malmüdürlükleri ile T.C. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankasının tüm şubelerinde açılmış bulunan "2/B Tahsilat Özel Hesabına" yatırılabilmektedir.
Ayrıca, başvuru bedelini yatırmadan başvuru yapan kullanıcıların da dilekçeleri alınmakta olup, bu kişiler başvuru bedelini başvuru süresinin bitimine kadar ödeyebileceklerdir.. Ancak, bu şekilde başvuru yapan kişilerin kullanıcısı oldukları taşınmazın satış bedelinin başvuru bedelinin altında olması halinde ve satış bedelini başvuru süresi içerisinde yatırmaları şartıyla bu kişilerden ayrıca başvuru bedeli alınmayacaktır.
2/B alanlarının satışında, satış bedeli rayiç bedelin % 70`i olup, satış bedelinin peşin ödenmesinde % 20, en az yarısının ödenmesinde % 10 indirim uygulanmakta ve geri kalanı ise Belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla 3 yılda altı eşit taksitle, dışında ise en fazla dört yılda sekiz eşit taksitle ödeyebileceklerdir. Son beş yıl içinde ödenen Ecrimisil bedeli de indirime konu edilecektir.
Başvuru müracaat süresi 30.10.2012 tarihinde sona erecek olup, başvuru süresi içerisinde başvuruda bulunulmaması durumunda 2/B taşınmazlarının tapu kütüklerinde yer alan kullanıcı ve muhdesat belirtmeleri terkin edilecektir. Bu nedenle, 2/B taşınmazlarının kullanıcılarının bir an evvel Erdek Malmüdürlüğü`ne başvuruda bulunmaları gerekmektedir." 
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli