Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Erdek'te 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Erdek

Tüm yurtta olduğu gibi Erdek'te de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı.

Tüm yurtta olduğu gibi Erdek'te de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerle kutlandı. 

İlk tören saat: 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz'ün Atatürk Anıtı’na çelengin sunulmasıyla başlayıp saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla sona erdi.

Törenin ikinci bölümü 18 Eylül Stadyumunda saat 11.00'da gerçekleşti.

Buradaki tören Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Garnizon Komutanı Dnz. Alb. Ufuk Kartalkayası ve Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık'ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamaları ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz yaptı. 

Camgöz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yıldönümünün kutlandığını belirterek başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve şükranla andıklarını ifade etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Camgöz'ün konuşması sona erdikten sonra ilçemiz ana okulları ve ilkokullarında eğitim-öğrenim gören öğrencilerin dans, ront, şiir, şarkı ve folklor gösterileri ve sportif yarışmalar ile kutlamalar devam edip, ödül töreniyle sona erdi.

Törene Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Garnizon Komutanı Dz. Alb. Ufuk Kartalkayası, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, Milli Eğitim Şube Müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Erdek' Nisan coşkuyla kutlandı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli