Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdekte 2011de 124 kişi defnedildi

Erdekte 2011de 124 kişi defnedildi

Erdek Belediyesinin Din Hizmetleri Şefi İrfan Güngör, mezarlıkların düzenlenmesi ile cenaze defin işlemlerinin 5393 Sayılı Belediye Kanunuyla belediyelerin görevleri arasında olduğunu söyledi.

Erdek Belediyesi`nin Din Hizmetleri Şefi İrfan Güngör, mezarlıkların düzenlenmesi ile cenaze defin işlemlerinin 5393 Sayılı Belediye Kanunu`yla belediyelerin görevleri arasında olduğunu söyledi.
1989 yılında Erdek Belediyesi Din Hizmetleri Şefi olarak başladığı görevini aralıksız 21 yıldır sürdürdüğünü anlatan İmam Güngör, 1958 yılında Gönen İlçesi Sarıköy Beldesi`nde doğduğunu, Biga İmam Hatip Lisesi`nden 1987`de, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinden 1995 yılında mezun olduğunu belirtip, 21 yıldan bu yana Erdek`te mezarlık ve cenaze hizmetleri gibi çok önemli bir görevle uğraşmaktan dolayı da  mutlu olduğunu anlattı.
Güngör`den cenaze hizmetleri hakkındaki açıklamaları:
3 yıl öncesine kadar cenaze hizmetleri ücretliydi.

2008 yılına kadar fakir ilmuhaberi getirenlerin dışında, cenaze malzemesi adı altında vatandaşlardan ücret alınıyordu, ancak 2009`dan sonra bu uygulamaya son verildi. Artık bize cenaze ve defin işlemleri başvurusunda bulunan vatandaşlarımızdan ücret alınmayıp, bu hizmetlerimiz ücretsiz sunuluyor. Belediyemiz tarafından böyle bir hizmetin ücretsiz sunulması takdire şayan.
4-5 yıl mezar yeri sorunu yaşamayız
İlçe mezarlığımızda mezar yeri sıkıntımız doğmuştu. Belediyemiz tarafından 6-7 dönümlük bir arazi 200 bin liraya yakın bir bedelle istimlak edilip mezarlık sahasına dahil edildi. Olağanüstü bir gelişme yaşanmazsa 4-5 yıl mezar yeri sıkıntısı yaşamayız. Deniz Komutanlığı Askeri Hastanesi`ne yakın bir bölgede, hayırsever vatandaşlarımız tarafından mezarlık yeri olarak kullanılmak üzere bir arazi satın alınıp, belediyeye devredildi. Mezarlık yer sorunu yaşandığında bu alan kullanılacak.
Cenazeye yardım hizmetlerin en güzelidir
Erdek Belediyesi tarafından yürütülmekte olan cenazeye yapılan yardım, hizmetlerin en güzelidir. İnsanoğlunun kederli olduğu anda belediyenin bu olayı sahiplenip kederli kişinin acısını paylaşması, çaresizlik anında onun eli ayağı olması yapılan en büyük hizmet olarak değerlendirilmelidir.
Cenazesi olan vatandaşlarımızın çaresizlik yaşamadan,  belediye din hizmetlerine başvurmasıyla, tek elden hiçbir sıkıntıya düşmeden mükemmel bir şekilde kendilerine hizmet sunulmaktadır. Yaptığımız bu hizmetlerimiz ilçe halkımızın yanı sıra misafirlerimizden de takdir görüp teşekkürler alıyoruz.
Kullandığımız kefen bezi metresi cinsiyete göre değişiyor
Naaşı örtmekte kullanılan kefen bezinden, erkekler için 10 metre, bayanlar için ise 11 metre kullanılıyor. Kefen bezi yanında diğer cenaze levazımatı da tarafımızdan tedarik edilip kullanılmakta.
2011`de 124 kişi defnedildi
Erdek İlçe Mezarlığı`na 2010`da 121 kişi gömüldü. 2011`de ise, bu rakam 124 oldu. Bunun yanında, ilçemizde ikamet ederken vefat eden ve çevre il, ilçe, belde ve köylere gönderdiğimiz 70`e yakın cenazemiz vardı.
Her nefis ölümü tadacaktır
Cenazelerde, tabutun üzerindeki yeşil örtüde ne yazıyor? sorusuyla sık sık karşılaşıyoruz.
Yeşil örtü üzerinde, "Her nefis ölümü tadacaktır, sonra bana döndürüleceksiniz" yazısına yer verilmiştir.
Ölüm en büyük nasihattir. Cemaatimize bu konu ders mahiyetinde cenazenin defin anında anlatılmakta ve günlük hayatımızı ona göre düzenlemenin gereği üzerinde durulmaktadır. Çünkü, ölüm anında insanoğlu daha duygusal olduğundan, ölümün en büyük nasihat olduğu işlenirse, sosyal ilişkilerdeki tavrının daha güzel ve İslam`a uygun olacağı düşüncesiyle bu konuları sık sık işliyoruz.
Haber: Kemal Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı