Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´te yeşil alanlarda ?Pomza Taşı? kullanımına başlandı

Erdek´te yeşil alanlarda ?Pomza Taşı? kullanımına başlandı

Erdek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, yeşil alanlarda ?Pomza Taşı? kullanımını yaygınlaştırıyor.

Pomza taşı ne işe yarar? Toprağa ne yapıyor?
Gözenekli yapısıyla suyu içerde tutuyor buharlaşma olmuyor ve bitkiye uzun süreli su sağlıyor. Sulama periyodu azalıyor ve % 70 oranında su tasarrufu sağlıyor. Gözeneklilik % 85´in üzerinde olduğu için toprağın havalanmasını sağlıyor. Drenajı düzenler, infiltrasyonu arttırır, buharlaşmayı önler. İnorganik olduğu için toprağa yabancı ot tohumu ve hastalık taşımaz. Nötr (ph:6.5 - 7.5) oluşu ile toprağın ph dengesini düzenliyor. Topraksız tarımda da sterilizasyondan sonra yapısının bozulmaması nedeniyle üst üste 6 yıl kullanım şansı sağlar.

Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, diğer yandan sorumsuz kişiler tarafından çevreye gelişigüzel atılan katı atık ve moloz temizleme çalışmalarını da gerçekleştiriyor.
Temizlik İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, ilçemiz genelinde gelişi güzel bırakılmış moloz ve katı atık yığınlarını temizleme çalışmalarını yürütürken görevliler yaptıkları açıklamada, vatandaşlarımızdan bu konu hakkında duyarlı olmalarını isteyip, katı atık ve molozların belediyenin izin verdiği alanlara atılmalarını dile getirdi.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli