Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te yapılan yerli malı ilk yat mahkemelik oldu

Erdek´te yapılan yerli malı ilk yat mahkemelik oldu

Erdek´in kırsal Mahallerinden olan Tatlısu´da 16 Temmuz 2012 yılında düzenlenen törenle denize indirilen Türkiye´nin Türk bandıralı en büyük yatı Egeria (Su Perisi), mahkemelik oldu.

İşadamı Hüseyin Rüştü Altuntaş´ın ölümünün ardından, ilk eşi Bedriye Altunbaş ve kızları Yıldıray Erebcim, Nazife Yalçın, Şefkal Şahinkaya ve Semiha Aslan, babalarının ölmeden önce mal varlığını ikinci eşi ve diğer çocukları üzerine geçirerek kendilerini mirastan mahrum bıraktığını öne sürerek İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi´ne dava açtı. Altunbaş´ın ölümünden önce, milyon dolarlık gayrimenkullerin hissedarı olduğu şirketlere bedelsiz olarak devredildiği de öne sürüldü. Dava dilekçesinde, aylık kirası 1 milyon Euro olan mega yat Egeria´nın Volkan Altunbaş´a devredildiği belirtildi. Değeri 40 milyon Euro olan ve mirastan mal kaçırmak amacıyla ABD´deki bir şirkete satıldığı iddia edilen Egeria, önceki gün Muğla´nın Marmaris ilçesine getirildi ve Yat Limanı´na demirledi. Mega yatın adının Majestic Wonder olarak değiştirildiği ve ABD bayrağı çekildiği görüldü. Miras davası devam ettiği için seferden men edildiği öne sürülen yatın Marmaris´e neden geldiği konusunda bilgi verilmedi.
İçinde yok yok
Hatırlanacağı üzere Altunbaş Turizm´in siparişiyle tamamı Türk mühendis ve işçileri tarafından yapılan yat, 16 Temmuz 2012 AE Gemiciliğin Erdek ?Tatlısu´da bulunan Tersanesi´nde düzenlenen törenle denize indirilmişti. İçinde hür türlü konforun bulunduğu 3 katlı yatta 4 güverte, helikopter pisti ve 13 kamara bulunuyor. 2 adet jet skinin yanı sıra 1 adet Chris Craft tekne ve 100 metrekarelik bir garaja sahip yata, 8 kişilik VIP helikopter rahatlıkla inebilecek. 58 metre uzunluğundaki yatta 13 adet kamara, sauna, spor salonu ve yüzme havuzu bulunuyor. Lüks yat, iPhone aracılığı ile de uzaktan kumanda edilebiliyor. Evden ya da iş yerinden yat üzerinde bulunan güvenlik kameraları, havalandırma, hatta mutfak fırınını dahi cep telefonuyla idare etmek mümkün.
İlk Haber



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı