Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek´te Türk Polis Teşkilatının 173. Yıldönümü kutlandı

Erdek´te Türk Polis Teşkilatının 173. Yıldönümü kutlandı

Erdek´te Polis Haftası etkinlikleri

Erdek´te Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Erdek Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törende İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çatak tarafından Atatürk anıtını çelenk sunulması ardından, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Atakan, Erdek Jandarma Karakol Komutanı Binbaşı Volkan Kocatürk, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldığı törende günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı Kaymakam Ekrem Çalık yaptı.

Kaymakan Çalık, ?Güvenlik güçlerinin halkımızın güven­liği ve huzuru için her türlü tedbiri aldığını? söyleyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün Türkiye´nin her noktasında toplumun güvenliğini sağlamak için ellerinden gelen her türlü gayreti sarf eden emniyet görevlilerimiz gece ve gündüz demeden, devletin bekası, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten de çekinmeyerek görevini ifa etmektedirler. Terörle mücadele uğruna şehit ve gaziler veren, 15 Temmuz gecesinde de FETÖ terör örgütü mensuplarının hain darbe girişimine ülkenin dört bir yanında milletiyle birlikte kahramanlık destanları yazarak engel olmuş, gururla geçen 173 yıllık tarihine altın bir sayfa daha eklemiştirler. Bu vesileyle tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi şükranla anıyorum. Başta ilçemiz Emniyet Müdürü ve mensupları ile bütün polis teşkilatının polis günü ve haftasını kutlar kazasız, belasız, huzurlu ve hayırlı görevler ile sağlık ve mutluluklar dilerim. Bütün güvenlik güçlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun."

Emniyet Müdürü Mehmet Çatak´ta yaptığı konuşmada; Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Çatak, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Halkla bütünleşmeyen hiç bir kurum halka dayanmayan hiçbir hizmet başarılı olamaz düşüncesinden hareketle ilçemizde de halkla ilişkilere büyük önem verilmiş, bu anlayışla insan odaklı çalışmalarımızla halkımızın güven ve desteğinin kazanılmasına çaba gösterilmektedir. Halkımızın bu güveninden destek alarak suç ve suçlularla mücadelemizdeki azim ve kararlılık, projeli çalışmalarımıza yansımış ilçemizde olumlu sonuçlar kaydedilmiştir, yinede takdir halkımızın olacaktır. Tüm çalışanlarımızı 2017 yılında ilçemizde yapılan anket faaliyeti ile vatandaşlarımızın görüşlerini alarak belirledik. Bu çalışma sonucunda ilçemizin en önemli probleminin uyuşturucu madde kullanan işsiz genç kesim olduğunu gördük. Bu kişilerin bir bölümü, madde kullanımından satışına geçerek kendi rezil mesleklerini bir şekilde bulmuşlar, yeni bağımlı hale getirilenler ise, bu maddeye para bulmak için farklı suçlara karışmaya başlamışlardı. Çalışmalarımızı bu alanda yoğunlaştırmamız gerekiyordu ve bunu 1 yıllık dönem içerisinde personelimizin çok farklı zorluklara rağmen azimle ilçe şartlarıyla gerçekleştirdiği planlı operasyonlar sonucu çok sayıda uyuşturucu satıcısı cezaevi firarileri hırsızlık suçu işleyenler ile aranan şahıslar suç delilleriyle birlikte yakalanarak adli makamlarımızca sevk edilmiştir. Yine gerek ilçemizden gerekse başka illerden gelerek ilçemizde barınan FETÖ Terör Örgütü mensubu çok sayıda kişi ele geçirilmiştir. İlçemizde uyuşturucu illetine bulaşmış gençlerimiz biraz önce açıkladığım üzere kanunlar nazarında cezalarını çekmiş ve halen büyük bir kısmı cezalarını çekmektedir. Bu gençlere daha azimle sahip çıkılmalıdır. İş imkanlarının öncelikle bu gençlere korkmadan verilmesi gerekir. Kanunlar çerçevesinde uyuşturucu madde kullanımı ve satışına karşı mücadeleyi yılmadan bu ve diğer suçlara karışan gençlerimize de öncelikle sizler sahip çıkmaya devam ederek görev yapmanız dileğimdir. Çünkü binlerce hayat hikayesinin bizlere kattıkları kıymetli hazinemizdir. Çalışmayan hata yapmaz sizler hatalar olsada çalışmayı tercih ediniz. Ne kadar zorlukları olursa olsun. Çünkü bir gün mesleğimiz sona erdiğinde en anlamlı övüncümüz yardım elini uzattığımız kurtardığımız hayatlar olacak ve boşa yaşamadık diyeceğiz. Öğrenmeyi ve yaşanılan her olaydan olumlu dersler çıkarmanın kıymetini bilerek mesleğimizi ve kendimizi geliştirmeyi bırakmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle mensubu olmaktan şeref duyduğum Emniyet Teşkilatımızın 173. Kuruluş Yıldönümünde hatıralarını daima kalplerimizde yaşattığımız aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, yakınlarının acılarını paylaşıyor ve görevi başında bulunan teşkilat mensuplarımıza eş ve çocuklarına sağlık, mutluluk, esenlikler diliyorum.?

Cumhuriyet Meydanındaki törenin sona ermesinin ardından Erdek Piri Reis Camiinde şehitlerimiz için mevlit okutuldu.

Emniyet Müdürü Çatak´a ziyaretler

Polis Haftası münasebetiyle Erdek Emniyet Müdürü Mehmet Çatak´a gün boyu kutlama ziyaretleri vardı.

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık Çatak´ı makamında ziyaret etti.

Kaymakam Ekrem Çalık Emniyet Müdürlüğünde bulunan personele karanfil dağıttıktan sonra Çatak´la bir süre sohbet etti.

Yine aynı gün Erdek Motosiklet Kulübü ve özel bir kreşten gelen minikler, Emniyet Müdürü Mehmet Çatak´ı ziyaret ettiler.

Erdek Mayın Filo Komutanlığı tarafından, Emniyet Müdürü Mehmet Çatak ve personeline Mayın Filo Komutanlığı´nda Polis Haftası nedeniyle yemek verildi. Haber: Tuncay Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli