Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Erdek´te susuz yaz

Erdek´te susuz yaz

Güney Marmara Bölgesi´nin gözde tatil yöresi Erdek´te su sıkıntısının büyük boyutlara ulaşması vatandaşları çileden çıkarıyor.

Güney Marmara Bölgesi´nin gözde tatil yöresi Erdek´te su sıkıntısının büyük boyutlara ulaşması vatandaşları çileden çıkarıyor.
Erdek´te yaşayan vatandaşlar ve esnaf, susuzluk yüzünden büyük mağduriyet yaşıyor.
Sıcak geçen yaz günlerinde susuzluk çeken vatandaşlar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin su sorununa acilen bir çözüm bulmasını istiyor.
Erdek´te yaşayan vatandaşlar ile tatil için ilçemizi tercih eden tatilciler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi´nin (BASKİ) Erdek ilçesine ilgisizliğini anlamakta zorlandıklarını belirterek, "Vatandaşlara çile çektiriliyor. Burada yaşamak kabusa dönüştü" diye konuşuyorlar.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Erdek´teki susuzluk sorununu acilen çözmesini isteyen vatandaşlar, "Temmuz ayında kuraklık başını almış gidiyor, halk susuzluktan kıvranıyor. Buraya gelenlerin tatilleri susuzluk yüzünden zehir oluyor? diyorlar.
Özellikle, Yalı ve Halitpaşa mahallelerindeki binaların ikinci katlarından sonraki konutlara su çıkmıyor. 

İlçede yaşanan susuzluk sorununu BASKİ Erdek İşletme Şefliği´ne gerek telefon, gerekse bizzat giderek şikayetleri ni dile getirenlerin yetkililerden aldıkları cevaplar ise oldukça ilginç! Yetkililerce, su aktarımında bulunan pompaların yandığını, sorunun en kısa zamanda giderileceğini, arıtma tesislerinde bulunan binanın yıkıldığını, binada yangın çıktığı gibi ilginç cevapların verildiğini gazetemize gelen telefonlardan öğreniyoruz.
Bizler de kamu adına görev yapan sorumlu gazetecilik anlayışımız gereği BASKİ´nin konuyla ilgili açıklamada bulunarak kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyoruz.
Haber : Mehmet Ertan

 



Reha Uluçay
1.08.2017 13:58:01
Sadece Erdek te değil Narlı köyü de aynı durumda maalesef. Galiba referandum sonuçlarına göre hareket ediyorlar ama çok yanlış yapıyorlar. Kullanılmamış suyun faturasını istiyorlar ama. Eskiden Erdek belediyesi daha düzgün hizmet veriyordu.

Anahtar Kelimeler: Erdek susuz
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli