Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te otopark cezaları başladı

Erdek´te otopark cezaları başladı

Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan yaya kaldırımları üzerine BALPARK görevlileri tarafından park ettirilen araçlara ceza kesiyorlar.

Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan yaya kaldırımları üzerine BALPARK görevlileri tarafından park ettirilen araçlara ceza kesiyorlar.
Belediye tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, kaldırımların yayalara ait olduğuna dikkat çekilirken, yaya kaldırımlarını ihlal edenlere cezai işlem uygulandığı bildirildi.
ŞİKAYETLER BAŞLADI
Öte yandan, cezalarla ilgili olarak şikayetler de başladı. Gazetemize e-mail atarak şikayetini dile getiren Işık Özden Semiz, şunları söyledi:
?Bugün, sarı çizgi ile otopark alanı olarak gösterilen yerde park ettiğim otomobilime, yaya kaldırımına park etme cezası olarak 227 lira ceza kesilmiş. Ya, bu cezayı kesenlerin trafik kurallarından haberi yok, ya da benim. Otomobillerin park etmeleri için yapılan sarı çizgilerin anlamı nedir? Lütfen, Erdek Belediyesi´nden, hatta başkan Hüseyin Sarı´dan bu sorunun cevabını acilen bekliyorum.
Aynı anda iki adet 34 ve bir adet 35 plakalı otomobillere de 227 liralık cezalar kesilmiş. Bunlar, Erdek´e gelen misafir. Bana, ?Erdek Belediyesi´nin trafik işaretleri bilgisi yok mu?? dediklerinde bir Erdekli olarak utandım. Bana, ?Biz, buraya park ettikten sonra arkamızdan koşarak gelen otopark görevlisi otopark ücreti istedi. Burada madem ki park yasağı vardı, öyleyse neden park ücreti kesildi? Makbuzumuz elimizde. Ceza makbuzumuzla birlikte yasal yollara başvurarak şikayette bulunup hakkımızı arayacağız´ dediler ki, çok haklılar. Bize kesilen neyin cezası? Otoları park ettirmek için çizilen sarı çizgiler, ortamı süslemek, güzelleştirmek için mi??
Haber : Mehmet Ertan



özer özen
22.05.2017 22:31:32
Kaldırımlar yayalara ait sözü kulağa çok hoş geliyor. Şöyle Zübeyde hanım caddesinde bir yürüyüş yapın bakalım o kaldırımlar kimlere ait görürsünüz!

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı