Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´te otizm farkındalığı yürüyüşü yapıldı

Erdek´te otizm farkındalığı yürüyüşü yapıldı

Erdek´te 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Erdek´te 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Erdek Engelli ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen yürüyüş, Erdek Öğretmenevi önünden başlayıp dernek binasında son buldu. Protokol üyeleri ve aileleriyle yürüyen otizmli çocuklar ellerinde "Otizm eksiklik değil farklılıktır, Otizme mavi ışık yak" yazılı pankartlarla birilikte yürüdüler.

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, yürüyüş sonunda Dernek binası önünde yaptığı konuşmada, Erdek´in otizme karşı duyarlığını ortaya koyduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Hepimiz birer engelli adayıyız, önemli olan bu engelleri gönüllerde oluşturmamak, gönülden ve beyinden kaldırmak. Beynimizde, gönlümüzde engelleri kaldırdığımızda hiç kimse engelli olmaz, hayatta tutanacağı bir el, bir dal mutlaka olacaktır. Hedefimizde engelli kardeşlerimize engellerini hissettirmeden hayatın içine çekmek ve hayatın içinde olabildiği kadar dahil ederek yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak vardır. Bunun için bir çok kanun çıktı, geçmişe göre bir hayli engeller kalkmış oldu. Bu farkındalık hep devam etmeli. Çünkü bir engelli annesi babası olmak gerçekten kolay değil. Engellilerimiz, otizm sahibi olanlar çok kolay mutlu olabiliyor, onları o kolay mutluluğa eriştirmek gerekiyor. Bugün zannediyorum bu yürüşle de kardeşlerimiz çok mutlu oldular. Erdek´te de çok güzel gelişmeler oldu, arkadaşlarımız derneklerini  kurdular, eğitim kursu açtılar.Hedefimiz bir iş okulu ve engelliler derneğinin rahat faliyet yüretebileceği hizmet alanı oluşturabilmektir. Ben buradan son olarak şunu söylemek istiyorum. Engelli kardeşlerimize destek konusunda kimse geri durmuyor. Tüm partiler, tüm siyasiler engelli kardeşlerimizin yanında, bizlerde buradan onlara gönül dolusu sevgiler sunarak Dünya Otizm gününü kutluyor,tekrar hepinize sevgi ve sagılarımı sunuyorum"

Otizm farkındalık yürüyüşüne Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, , Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Kayan, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan ve engelli aileleri katılırken, Erdek Motosiklt Kulubüde motosikletleri ile gelerek etkinliğe destek verdiler.

Haber:Tuncay Ertan



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu