Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Erdek´te ?Muhtarlar Günü? kutlaması

Erdek´te ?Muhtarlar Günü? kutlaması

Erdek´te 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında çelenk sunum töreni gerçekleştirildi.

Erdek´te 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında çelenk sunum töreni gerçekleştirildi.

19 Ekim 2020 Muhtarlar Günü dolayısıyla İlçemiz Cumhuriyet Meydanı´nda Atatürk Büstüne sunulan çelenk programına Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Erdek Emniyet Müdürü Faik Karabaş, Erdek merkez ve kırsal mahalle muhtarları katıldı.
Erdek Muhtarlar Derneği olarak Cumhuriyet Meydanında çelenk sunumu ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Ardından, muhtarlar adına bir konuşma yapan Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, 19 Ekim 1829´da kurulan muhtarlık müessesesinin 191´inci, muhtarlar gününün ise beşinci yılını kutladıklarını belirtirken, şunları söyledi:

Bugün Muhtarlar Günü´nün 5. yılını kutluyoruz. Osmanlı arşivinde, 2. Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan Muhtarlık Teşkilatının, kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim tarihi; Başbakanlığın 19 Ekim 2015 tarih, 11 sayılı genelgesiyle, aynı gün Resmi Gazetede yayınlanarak "Muhtarlar günü" olarak kutlanmasına karar verilmişti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün dediği gibi; "Muhtar, demokrasinin temel taşıdır" Bu günü bizlere "Muhtarlar Günü" olarak ilan eden başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize ve Gazi Meclisimize ve İçişleri Bakanlığımıza TEŞEKKÜR ediyoruz.

Devletin vatandaşa dokunan en yumuşak eli ve vatandaşın en yakın ilk kapısı olan muhtarlık kurumu, son yıllarda ortaya konulan yeni yaklaşımın doğal neticesi olarak değer kazanmıştır. Ancak, 2014 yerel seçimlerinde büyük şehir kanunu ile köy tüzel kişiliklerini kaybeden muhtarlıklarımızda ise ciddi sorunlar yaşanmaktadır. UNUTMAYALIM Kİ; EN KISA VE KESİN ÇÖZÜM, YERİNDE VE ANINDA OLAN ÇÖZÜMDÜR.Bunu da yerel belediyeler ve Büyükşehir belediyeleri, muhtarlarımız ile sağlayabilir. Başarılı bir siyasetçi ve belediye başkanı, muhtarlarını koruyarak, onlarla birlikte çalışmalıdır. Bulunduğu bölgede ona hizmet eden tek gönüllü, etkin ve değerli bir birimdir. Mahallesinde tüm eksikleri bilen, ihtiyaç sahibi vatandaşın sıkıntısını bilen ve ortak olan muhtardır.

Büyükşehir yasası ile köy tüzel kişiliği kaldırılan ve mahalle muhtarlığı olan kırsal mahalle muhtarlarımızın, sorunları ve yaşadığı sıkıntılara bir an önce çözüm bulunmalı, köy tüzel kişilikleri iade edilmelidir. Adalardaki muhtarlarımızın sorunları, yaşadıkları coğrafi konumlara göre değerlendirilmeli ve ona göre çözüm üretilmelidir.

Özellikle dünyada ve ülkemizde yaşanan covid-19 pandemi sürecinde sağlık personeli ve kolluk kuvvetleri ile birlikte tüm kamu kuruluşlarının fedakarca görev yaptığı bu süreçte muhtarlarımızda görev almaktan çekinmemiş bu sürecin milli mücadele ruhu ile sahada yer almıştır. Hem devletinin yanında hem de vatandaşın yanın olmuştur. Muhtarlığın gönüllülük işi olduğunu göstermiştir.

Bu anlamlı günü bize kazandıran, başta sayın Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz ve Gazi Meclisimize tekrar teşekkür eder, düzenlediğimiz bu kutlama programına katılan tüm katılımcılara teşekkür ederim. Görevi başında şehit düşen Aramızda olmayan muhtarlarımızı da rahmetle anıyoruz Tüm muhtar arkadaşlarımın ve muhtarlık camiasının gününü kutlarım.?

Ardından muhtarların gününü kutlayan Kaymakam Atasoy bu anlamlı günü muhtarlarımıza kazandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a teşekkür ederek, pandemi döneminin sona ermesinin ardından tüm muhtarlara yemek sözü verdiğini sözlerine ekledi.

Haber:Tuncay Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı