Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te ?Mavi Bayrak? dalgalandı

Erdek´te ?Mavi Bayrak? dalgalandı

Erdek, 2002 yılından beri yoksun kaldığı ?Mavi Bayrak?ına yeniden kavuştu.

   Erdek, 2002 yılından beri yoksun kaldığı ?Mavi Bayrak?ına yeniden kavuştu. Erdek´in dört noktasındaki sahiline, Türkiye Çevre Vakfı tarafından verilen ?Mavi Bayrak? ile ilgili olarak, ?Çuğra? bölgesindeki sahilde bir tören düzenlendi. Buradaki törene Erdek Kaymakam Vekili Mübarek Agitoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız, Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal ve CHP´li belediye meclis üyeleri katıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek´in yeniden ?Mavi Bayrak? ile buluşmasının mutluluk ve gururunu yaşadığını belirtirken, şunları söyledi:
?Erdek, ilk kez Mavi Bayrak´ı, 2002 yılında, yine benim belediye başkanlığım döneminde almıştı. Daha sonraki yıllarda, bu konuda girişimde bulunulmadığı ve çalışma yapılmadığı için Mavi Bayrak´tan yoksun kaldık. Bu yıl, Çuğra bölgesi için iki, Kanava bölgesi ve Ocaklar Mahallesi için birer sahilde Mavi Bayrak aldık. Zaten başvurularımız da bu dört sahil için olmuştu. Erdek sınırları içindeki diğer birçok nokta için başvuru yapsaydık, onlar için de alırdık. Uluslararası bu Mavi Bayrak ödülü, yalnız denizin temizliğini simgelememekte, aynı zamanda da sağlıklı ve güvenli bir deniz anlamına gelmektedir.?
Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş da konuşmasında, Mavi Bayrak´ın temiz denizin yanı sıra sağlıklı ve güvenli çevre anlamına da geldiğine dikkati çekerken, ?Türkiye, Mavi Bayrak ödülü alma konusunda Yunanistan ve İspanya´dan sonra üçüncü sıradadır. Şimdi 436 Mavi Bayrak´lı plajımızla dünya ikincisi olmaya adayız. Balıkesir ilinde ise 29 plajımız, Ayvalık´ta bir marina, 3 yat limanımız var? dedi.
Ardından Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Doğan Karataş, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´ya Mavi Bayrak belgesini verdi.
Törenin sonunda Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, sembolik anlamda Mavi Bayrak´ı göndere çekti. Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek Mavi Bayrak dalgalandı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli