Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te kurslar başladı

Erdek´te kurslar başladı

Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan: ?Öğretmen açığımız yok?

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, ortaokul ve lise öğrencileri için kursları başlattıklarını belirtti.
Erdek´te, içinde bulunduğumuz 2015-2016 eğitim-öğretim yılında, ana okulları dahil 3600 öğrenci bulunduğunu açıklayan Ceylan, şunları söyledi:
?Bu öğrencilerimize kadrolu 286 öğretmenimiz eğitim-öğretim veriyor. Ayrıca 4´ü ana okulu olmak üzere 13 dolayında ücretli branş öğretmenimiz var. Ortaokul ve lise öğrencilerimiz için kırsal mahallelerimiz dahil akademik kurslarımız başladı. Bu kurslarımız, ortaokul öğrencilerimiz için Temelden Orta Öğretime Geçiş Sınavı(TEOK), liselerimiz için ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzle ortaklaşa başlattığımız üniversiteye hazırlık kapsamında gerçekleşiyor. Ayrıca ilkokul öğrencilerimiz için de sosyal çalışmaları başlattık.?
Tüm okullar için kömürlerinin alındığını vurgulayan Ceylan, kendilerine bağlı okulların biri dışında fiziki yapı sıkıntısı bulunmadığına işaret ederken şu değerlendirmede bulundu:
?Atatürk İlkokulu´muz, binamızın yetersizliği ve öğrenci fazlalığı nedeniyle bu yıl, sabahçı-öğlenci olmak üzere ikili öğretime geçmek zorunda kaldı. Bunun dışında şu anda önemli bir bina sıkıntımız bulunmuyor. Ancak gelecekte sıkıntı çekmemek ve Atatürk İlkokulu´nu bu sıkıntıdan kurtarmak için okul yapılmak üzere arsa arayışını da sürdürüyoruz.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek kurslar başladı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli