Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Erdek´te Koronavirüs aşısı uygulanmaya başladı

Erdek´te Koronavirüs aşısı uygulanmaya başladı

Erdek´te, sağlık çalışanlarına korona virüs aşısı yapılmaya başlandı.

Erdek´te, sağlık çalışanlarına korona virüs aşısı yapılmaya başlandı.
Acil kullanım onayı verilmesinin ardından ilçemize ilk etapta gönderilen 127 Corona Vac aşıları Erdek Neyirre Sıtkı Devlet Hastanesi´nde sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı.
Sağlık çalışanlarına uygulanmak üzere gönderilen aşılar, başta Başhekim Dr. Yalçın Düker olmak üzere sırası ile diğer doktorlara yapıldı.
Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi Başhekimi Yalçın Düker, ?İlk aşıyı vurulduk. Vatana millete hayırlı olsun. İnşallah bu hastalıktan hep beraber kurtulmamızı diliyoruz. Bütün vatandaşlarımıza da aşı olmalarını tavsiye ediyorum.? Dedi. 

Hastalıktan korunmak, ağır geçirmemek adına aşı uygulamasının ilk etapta sağlık personeli ile başlatıldığını söyleyen Düker ?Sağlık personelimiz aşılanacak. Daha sonra riskli gruptaki hastalar aşılanacak. Daha sonra da tüm vatandaşlarımızın aşılanması hedeflenmekte.? diye konuştu.
Erdek Neyirre Sıtkı Devlet Hastanesi´ne ilk etapta toplamda 89 korona virüs aşısı geldiği, dün akşam itibari ile 52 kişiye aşılama yapıldığı ve çalışmaların Cumartesi ve Pazar günü de randevu sistemine göre devam edeceği öğrenildi.
İlk etapta sağlık çalışanları ile başlayan aşı çalışmasında Türkiye genelinde toplamda 1 milyon 119 bin sağlık çalışanı aşılanacak. İkinci aşamada 65 yaş üstü vatandaşlar aşılanacak.
Randevusuz aşı olmayacak ve aşılar ücretsiz olacak. Aşı vurulmadan önce TC kimlik numarası ile Sağlık Bakanlığı aşı sayfasına giriş yapılarak onay alındıktan sonra aşılar vurulacak.
Haber: Tuncay Ertan



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli