Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´te heykeller yerlerini buluyor

Erdek´te heykeller yerlerini buluyor

Erdek´te, 15 Haziran-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ?1. Kyzikos Ulusla-rarası Heykel Sempozyumu?nda yapılan 15 heykel, kent içinde ve Ocaklar Mahallesi´ndeki yerlerine yerleştiriliyor.

Erdek´te, 15 Haziran-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ?1. Kyzikos Ulusla-rarası Heykel Sempozyumu?nda yapılan 15 heykel, kent içinde ve Ocaklar Mahallesi´ndeki yerlerine yerleştiriliyor. Bu heykellerden biri olan, Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü Araştırma Görevlisi Ferit Yazıcı tarafından yapılan heykel, Erdek Cumhuriyet alanına yerleştirildi. Alandaki heykel, vatandaşların ilgisini çekiyor. Mermer ve granitten yapılan diğer heykellerin de belirlenen yerlerine yerleştirileceği bildirildi. 

Bu yıl birincisi düzenlenip Gürcistan, Ukrayna, Bulgaristan ve Çin´in yanı sıra Türkiye´den de Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı heykel sempozyumu, önümüzdeki yıllarda da sürdürülecek. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, sempozyumun kapanış törenindeki konuşmasında, Erdek´e kazandırılan bu 15 heykel için 120 bin liralık bir harcama yapıldığını açıklarken, ?15 değerli esere sadece 120 bin lira harcadık. Böylesine paha biçilmez, önemli eserler için bu harcama çok küçük bir rakamdır? demişti.

Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli