Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdek´te heykel sempozyumu başladı

Erdek´te heykel sempozyumu başladı

Erdek´te, 15 Haziran-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçek leşecek olan "1. Kyzikos Heykel Sempozyumu" törenle başladı.

/resimler/2015-6/16/1508303574592.jpg

Erdek´te, 15 Haziran-15 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçek leşecek olan "1. Kyzikos Heykel Sempozyumu" törenle başladı. Cumhuriyet alanı yakınında, sahildeki alanda başlayan sempozyumun açılış törenine CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Mehmet Tüm, Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ferhat Bağlarlıoğlu, Kaymakam Mustafa Demirelli, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. 

Törende ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, sempozyuma 4 ayrı ülkeden 10 heykeltraşın katıldığını vurgularken, şunları söyledi:
"Adına ilk sempozyumu düzenlediğimiz Kyzikos´un yaklaşık 3500 yıllık geçmişi bulunuyor. Kyzikos´tan çıkan çok sayıda mimar ve heykeltraşlar, Efes´in bile giriş kapılarının yapımında görev almışlardır. Kyzikos´ta bulunan Hadrianus Tapınağı, eğer Artemis´ten önce bulunsaydı, bugün ´Dünyanın 7. Hârikası´ arasında yer alacaktı. Bu sempozyumumuza katılan tüm heykeltraşlarımıaz ve özellikle Mimar Sinan Üniversitesi´ne teşekkür ediyorum."
Ardından, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yıldız Güner, düşüncelerini açıkladı. Güner, bu sempozyumların zor olduğunu, yararlarının tekrarlandıkça arttığını belirtti.
Konuşmalardan sonra yapılacak heykellere ilk sembolik çekiç darbelerini Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Kaymakam Mustafa Demirelli ve Belediye Başkanı Hüseyin Sarı vurdu.
Uluslararası sempozyuma Mimar Sinan Üniversitesi´nin yanı sıra Gürcistan, Ukrayna, Bulgaristan ve Çin´den gelen heykeltraşlar katılıyor.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli