Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek´te Girit sabunu

Erdek´te Girit sabunu

Erdek´te, turizmci ve yağhane işletmecisi Recep Eren´in yaptığı Girit sabunu büyük ilgi görüyor.

Erdek´te, turizmci ve yağhane işletmecisi Recep Eren´in yaptığı Girit sabunu büyük ilgi görüyor. Fabrikasının, ?prestij ürünü? olarak yaptığı Girit sabununu satmayarak, dost ve yakınlarına armağan ettiğini belirten Eren, şunları söyledi:
?Diğer sabunlardan çok farklı bir şekilde yapılan bir sabun. İmalatımız sırasında doğal zeytinyağı kullanılıyoruz. Bildiğimiz yemeklik zeytinyağı. Şu anda Girit usulü imalat kalmadı, Türkiye´de. Tüm yapılan imalatların hepsi kâr amacı güdüyor. Piyasada yapılan sabunların tamamı, karışım usulüdür. Aşağı yukarı içinde, zeytinyağından başka her şey olmak üzere, 36 adet kimyasal katkı maddesi bulunuyor. Belli kokular, belli renklerden aynı imalathaneye yaptırılıp ayrı paketlere giriyor.
Bizim yaptığımız bu tarz bir çalışma değil. Tamamen atadan kalma usulden. Ben de Giritli, 100 yaşının üzerinde rahmetli olan Komili´nin ilk sabun ustası Emin Avcı´dan sabunun yapılışını öğrendim.? 

Kaynatma olarak yapılan sabunun piyasada kalmadığını da belirten Eren, şöyle konuştu:
?Zeytinyağı kaynatılarak yapılan tek sabun bu. Türkiye´de de bunu yapan nadir ustalar var. Ben bu sabunu, fabrikamın prestij ürünü olarak yapıp kendim ve ailem için kullanıp ayrıca dostlarıma da armağan ediyorum.
Bu sabuna alışan, başka bir sabun kullanamaz.?
Eren, kaliteli zeytinyağından yapılan sabunun beyaz, diğerlerinin ise esmer olduğunu sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



Reha Uluçay
3.04.2016 22:05:27
Bence imalat artmalı ve Erdeğe has bir ürün olarak pazarlanmalı.

Anahtar Kelimeler: Erdek Girit sabunu
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false