Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te Gaziler Haftası kutlandı

Erdek´te Gaziler Haftası kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi, Türk Vatanı ve Türk Devletinin bölünmez bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan ve bu uğurda yaralanan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere gazilerimize şükran ve minnet duygularımızın sunulması amacıyla il

Tüm yurtta olduğu gibi, Türk Vatanı ve Türk Devletinin bölünmez bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı için canlarını ortaya koyan ve bu uğurda yaralanan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere gazilerimize şükran ve minnet duygularımızın sunulması amacıyla ilçemizde de Gaziler Günü kutlandı.
Erdek´te Gaziler Haftası nedeniyle düzenlenen törene Erdek Kaymakam İsmail Karadaş, Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Nimet Kalafat, Garnizon Komutanı Dz.Kur.Alb. Alper Yeniel, Cumhuriyet Savcısı Keskin Abdi Baş, resmi daire müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
İlçemizde Gaziler Haftası kutlamaları için Cumhuriyet Alanında düzenlenen tören 19 Eylül saat: 10:00´da Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılarak şiirler okundu. Törene katılan gazilerin günlerinin protokol tarafından kutlanmasıyla tören sona erdi.
Tören sonunda Erdek Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı ve Üyeleri, gazilerimize broş ve Türk Bayrağı hediye ettiler.
Haber Mekezi

/resimler/2015-9/21/1421520429741.jpg



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı