Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdek´te festival düzenlenecek

Erdek´te festival düzenlenecek

Erdek Belediye Meclisi´nin son toplantısından, ?1. Uluslararası Erdek Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali? düzenlenmesi kararı çıktı.

Erdek Belediye Meclisi´nin son toplantısından, ?1. Uluslararası Erdek Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali? düzenlenmesi kararı çıktı. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın bulunmaması nedeniyle Mehmet Ali Tetik´in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, 25-26-27 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenmesi için meclis gündemine getirilen konunun görüşülmesi sırasında CHP ile AKP´li üyeler arasında tartışmalar yaşandı. AKP´li Halil Aydöner, ?Biz, bu festivalin belediye bütçesiyle yapılmasına karşıyız. Festivalin harcamalarını Marma-rabirlik düzenlerse kabul ederiz? dedi. CHP´li Nimet Kalafat, üç günlük festivalin ilk iki gününde yerel sanatçılara ağırlık verileceğini, son akşam ise belediye başkanı tarafından belirlenecek bir sanatçının konser vereceğini vurgularken, şunları söyledi: 

?Bu festivalleri ülkemizin her yerinde belediyeler düzenliyor. İşte ilimizdeki Burhaniye ve Ayvalık belediyeleri de bu festivalleri, başta TARİŞ olmak üzere sponsorların desteğiyle gerçekleştiriyor. Harcamalar için de sponsorlar bulunuyor. Marmarabirlik de sponsor olabilir.?
AKP´li Pakize Ciciler, festival tarihi olarak belirlenen üç günün Kurban Bayramı´na geldiğine dikkati çekerken, ?Bayramda Erdek zaten dolu olacak. Bu çeşit etkinlikler, ilçemizin daha boş olduğu dönemlerde, ilçeye vatandaşları çekmek için gerçekleştirilmelidir.? Meclis Başkan vekili Mehmet Ali Tetik, festival için belirlene tarihin bu yıl Kurban Bayramı´na rastladığını, ancak daha sonraki yıllarda bayramın 10 gün öne gelecek olması nedeniyle festivalle çakışmayacağını belirtti. Yapılan oylamada Erdek´te zeytin ve zeytinyağı festivali düzenlenmesi CHP´lilerin oylarıyla kabul edilirken, AKP grubu ise ?ret? oyu kullandı. Bu arada CHP´li Nimet Kalafat, AKP´li Pakize Ciciler´e, ?Sizin, Erdek´te düzenlenecek bir festivale ?hayır´ demenize inanamıyorum. Üstelik ben, festival komitesi için beraber çalışmak üzere Pakize Ciciler hanımı bile düşünüyordum? diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek festival düzenlenecek
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli