Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek´te elektrik hatları yer altına alınıyor

Erdek´te elektrik hatları yer altına alınıyor

Erdek´te görüntü kirliliğine yol açan elektrik hatları yeraltına alınıyor.

Erdek´te görüntü kirliliğine yol açan elektrik hatları yeraltına alınıyor. Erdek merkez ve dört kırsal mahallede yer altı ve yer üstü elektrik hatları Çanakkale-Biga merkezli Polek Elektrik İnşaat Limitet Şirketi tarafından yenileniyor.
Polek Elektrik İnşaat Limitet Şirket Müdürü Gürsel Polat, yapımını üstlendikleri çalışmalara Mart ayında başladıklarını dile getirerek, Erdek Merkezdeki elektrik hatlarının yer altına alınma işini Haziran ayına kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
Polat, hava şartları el verdiğinde yapılan çalış-malarda 12 merkez trafoda da tadilat yapılarak güçlen-dirileceklerini kaydetti.
Polat, Erdek merkez ve kırsal mahallede yeraltı ve yer üstü elektrik hatları yenileme çalışmalarıyla, enerji hatlarındaki 15.000 volt taşıma kapasitesinin 34.500 volt kapasitesine yükseleceğini açıkladı.
Yüklenici firma yetkilisi ile birlikte proje alanında incelemelerde bulunan AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, ihale bedeli 3.000.000 lira olan bu işin Balıkesir Büyükşehir Bele-diyesi ile UEDAŞ koordinesinde Polek Elektrik İnşaat Limitet Şirketi tarafından yürütüldüğünü belirtti. 

Elektrik hatlarının yer altı ile yer üstünde yenileme çalışmalarının Erdek Merkezin yanı sıra ilçeye bağlı İlhan, Kestanelik, Çayağzı ile Ballıpınar Mahallelerinde gerçekleştirileceği bilgi veren AK Parti Erdek İlçe Başkanı Sever, proje alanındaki incelemeye partisinin yönetim kurulu üyesi Mustafa İlgen´in eşlik ettiğini sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı