Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´te balıkçılık semineri düzenlendi

Erdek´te balıkçılık semineri düzenlendi

Erdek İlçesinin denize kıyısı bulunan kırsal İlhan Mahallesinde balıkçılara, veri toplama ve istatistiğin önemi hakkında seminer verildi.

Erdek İlçesinin denize kıyısı bulunan kırsal İlhan Mahallesinde balıkçılara, veri toplama ve istatistiğin önemi hakkında seminer verildi.
Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü´nün organizasyonunda; Türk Balıkçılık Yönetim Sisteminin güçlendirilmesini amaçlayan AB-Türkiye Eşleştirme Projesi ilçemiz İlhan Mahallesinde gerçekleştirildi.
AB destekli "Türk Balıkçılık Yönetim Sisteminin Güçlendirilmesi" Eşleştirme Projesinin açılış töreni 23 Mayıs 2017 günü Ankara´da düzenlenmişti.
Türk balıkçılık yönetim sisteminin AB´nin Ortak Balıkçılık Politikası (OBP) çerçevesinde güçlendirilmesini amaçlayan proje kapsamında, İspanya ve Hırvatistan´dan Erdek´e uzmanlar geldi.
Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri İspanya ve Hırvatistan´dan gelen uzmanlarla birlikte Erdek İlçesi İlhan Mahallesine giderek burada balıkçılarla bir araya gelindi.
İlhan Mahallesinde düzenlenen toplantıda; İspanya ile Hırvatistan heyeti balıkçılığın izlenmesi, denetimi ve gözetimine yönelik hukuki ve teknik kapasitenin arttırılması, yasadışı, kayıt dışı ve düzenlenmemiş (IUU) balıkçılığa karşı yönetim tedbirlerinin geliştirilmesi ve Türkiye´de ulusal balıkçılık veri toplama sistemi hak-kında bilgilendirmelerde bulundu. 

Toplantı sonunda gazetecilere açıklama yapan Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, AB´nin Ortak Balıkçılık Politikası´nın (OBP) balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinin çevre, ekonomi ve sosyal açıdan sürdürülebilir olmasını ve tüketicilere sağlıklı bir gıda kaynağı sunmasını amaçladığını bildirdi.
Işıktaş, ?Dinamik bir balıkçılık endüstrinin teşvik edilmesi ve balıkçılıkla geçinen toplumlara makul bir yaşam standardı sağlanmasının da OBP´nin hedefleri arasında yer aldığını? sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli