Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdek´te 25 öğretmene ?Geleceğe STEM Zamanı? eğitimi veriliyor

Erdek´te 25 öğretmene ?Geleceğe STEM Zamanı? eğitimi veriliyor

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ?Geleceğe STEM Zamanı Öğretmen Eğitimi?nin verilmesine başlandı.

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ?Geleceğe STEM Zamanı Öğretmen Eğitimi?nin verilmesine başlandı.

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AB Projeler Birimi tarafından hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) 2018 Yılı Teknik Destek Programı 5. Dönem başvurusu yapılan ?Geleceğe STEM Zamanı? Projesi kabul edilirken, 2018 Kasım ayında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile GMKA arasında kabul sözleşmesi imzalanmıştı.

Erdek´te hayata geçirilen proje kapsamında ?Geleceğe STEM Zamanı Öğretmen Eğitimi? İlçe Milli Eğitim toplantı salonunda 4 Şubat tarihinde başladı. 5 gün boyunca devam edecek eğitim faaliyetine ilçemiz okullarında görev yapan farklı branşlarda 25 öğretmen katılıyor. Eğitim, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi´nde görev yapan Doç. Dr. Betül Timur ve Doç. Dr. Muzaffer Özdemir tarafından gerçekleştiriliyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, yaptığı basın açıklamasında eğitim ile ilgili şunları ifade etti: ?Eğitim faaliyetinden yararlanmak isteyen öğretmen sayımız oldukça fazlaydı. Bu bizi sevindiren bir gelişme oldu. Öğretmenlerimiz 21. y.y. becerilerini öğrenmek ve öğrencilerimizi bu becerilerle yetiştirmek istiyor.  Fakat proje planlanırken eğitim maliyeti nedeniyle en fazla 25 öğretmenin eğitim alması planlandı. Bu nedenle komisyon oluşturularak belirlenen kriterler doğrultusunda seçim yapıldı. 25 öğretmenimiz bugün başlayıp 5 gün sürecek olan eğitimden yararlanacak. Faaliyete katılan öğretmenlerimiz belirlenen takvim doğrultusunda okullarında çalışmalar başlatacak. Sene sonunda ilçemizde tüm okulların dahil olduğu bir STEM sergisi açmayı planlıyoruz. Projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve katılan öğretmenlerimize başarılar diliyorum.?

Haber : Tuncay Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli