Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te 23 Nisan coşku ile kutlandı

Erdek´te 23 Nisan coşku ile kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı.
23 Nisan kutlamaları kapsamında ilk olarak Erdek Kaymakamlığı, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erdek Belediye Başkanlığı görevleri, ilçemiz okullarından seçilen öğrenciler tarafından temsilen yürütüldü.
İlk tören, 23 Nisan Cumartesi günü sabahı saat 09.30`da Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başladı.

Törene, Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş, Garnizon Komutanı Dz. Dr. Kd. Alb. Alper Yenier, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek Cumhuriyet Başsavcısı Ertan Çubukçu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile odalar ve sivil toplum derneklerinin temsilcileri katıldı. Anıta, çelenk sunumlarının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız okunmasıyla burada ki tören son buldu.
Cumhuriyet Meydanında ki törenin ardından İstiklal İlköğretim Okulu´nda bir tören daha düzenlendi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törende, Okul Müdürü M. Ali Büyüktaş günün anlam ve önemini belirten konuşması gerçekleştirildi.
Ardından, İstiklal İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından şiirlerin okunması, orotoryo gösterisi ve halk oyunları gösterileriyle devam eden tören ilçemiz okulları arasında yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle son buldu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Erdek Nisan coşku kutlandı
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı