Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdek´te 15 zeytin-zeytinyağı imalathanesi

Erdek´te 15 zeytin-zeytinyağı imalathanesi

Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, Erdek´te 15 zeytin ve zeytinyağı imalathanesinin hizmet verdiğini açıkladı.

Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Işıktaş, önümüzdeki günlerde İlçeye bağlı kırsal mahallelerde de envanter çalışmalarını başlatacaklarını bildirdi.
Zeytin ürünün son durumu hakkında da bilgi veren Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürü Dilek Işıktaş, bugün itibariyle Erdek ve Kapıdağ Yarımadası´daki zeytinlerde % 40 oranında kararma olduğunu belirlediklerini söyledi.
Işıktaş, bu yıl için en uygun hasat dönemi olarak ta 5 Ekim-31 Aralık 2018 tarihleri arasını işaret etti.
Erdek sınırları içinde çift kabuklu yumuşakçalar üretiminin de gerçekleştirildiğini hatırlatan Işıktaş, şunları söyledi: ?Bölgemizde aktif üretim yapan iki midye çiftliği var. Marmara Koyun Adası yöresindeki Misya ve Ocaklar-Narlı Mahalleleri arasındaki tesislerde üretilen midyeler Çanakkale, İzmir ve İstanbul´da işlenerek iç piyasada satışa sunuluyor. Bu midyelerden biz de numuneler alarak kontrollerini yapıyoruz. Narlı´daki bir çiftlik ise atıl durumda. Bu arada üç izleme istasyonumuz var. Bölgemizde Akuvadis ve Telline cinsi midye üretimi yapılıyor.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli