Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdek´te ?15 Temmuz Destanı? coşkusu

Erdek´te ?15 Temmuz Destanı? coşkusu

Erdek´te, ?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü? coşkuyla kutlandı.

Erdek´te, ?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü? coşkuyla kutlandı.
Yüzlerce Erdekli ile ilçeye bağlı kırsal mahallelerden gelen vatandaşlar ve tatilciler caddelere çıkarak, ellerinde ay-yıldızlı Türk bayrakları ile dev bir kortej oluşturdu.
?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü? anma etkinlikleri nedeniyle Erdek Öğretmenevi önünde toplanan vatandaşların oluşturduğu korteje Erdek ilçe protokolü, kamu kurum ilçe müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.
Mehteran Takımı eşliğinde, Erdek Öğretmenevi önünde başlayan kortej yürüyüşü Kumlu Yalı Caddesi ile devam ederek Atatürk anıtının bulunduğu cumhuriyet alanında son buldu.
Atatürk anıtı önünde hazırlanan tören alanında 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından, Hafız Mustafa Duman hoca Kuran-ı Kerim okuyup, Hilmi Çetin hoca ise duayı gerçekleştirdi.
?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü? anma etkinlikleri gece boyunca Mehteran Takımı gösterisi, camilerden salaların ve şehitler için duaların okunması ile sürdü.
İlçemiz cumhuriyet alanındaki sala, Hafız Mustafa Duman ile Gökhan Arıkan tarafından birlikte okundu. Program devam ederken etkinlik süresince vatandaşlara lokma hayrında bulunuldu.
Haber :?Bülent Özgü



Anahtar Kelimeler: Erdek Temmuz Destanı coşkusu
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false