Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek´te 11 eczane var

Erdek´te 11 eczane var

Balıkesir Eczacılar Odası Erdek Temsilcisi Erdoğan Çıkrıkçı: ?Ülkemizdeki eczacıların % 65´i banka kredisi kullanarak ayakta kalmaya çalışıyor?

Balıkesir Eczacılar Odası Erdek Temsilcisi Erdoğan Çıkrıkçı, ?Eczacılar, ayakta durmakta zorlanıyor? dedi.
Kâr marjlarının hemen hemen tamamen kalkması nedeniyle eczacıların çok zor günler yaşadığına dikkat çeken Yüksel Eczanesi´nin sahibi Çıkrıkçı, şunları söyledi:
?Devlet, eczacıya ödeme yapmadığı ilacın tavanını yüksek, ödeme yaptıklarını ise düşük tutuyor. Hâlen, ülkemizdeki eczacıların yüzde 50´sinin reel batık durumda olduğunu söyleyebilirim. Diğerleri ise kendi olanaklarıyla gerçekleştirdikleri katkılarla ayakta kalmaya çalışıyor. Hâlen ülkemizdeki eczacıların % 65´i, banka kredisi kullanıyor. Bunların ise % 40´ı, her ay banka kredisi alıyor.?
İlaç fiyatlarının artışına da bir ilaç üzerinden örnek veren Çıkrıkçı, ?3 Temmuz 2006´da sattığımız bu ilacın bugünkü fiyatı 29 lira 9 kuruş? dedi.
Eczacıların, tüm girdilerinin elektronik olarak yapıldığını vurgulayan Çıkrıkçı, ?Eczacılar, tüm kendi vergilerini ve ça-lışanlarının sigortalarını eksiksiz ödüyorlar? diye konuştu. Balıkesir Eczacılar Odası Erdek Temsilcisi Erdoğan Çıkrıkçı, Erdek´te bulunan toplam 11 eczanenin, ilçe nüfusu baz alındığında fazla olduğuna dikkat çekerken, ?Yaz aylarında işlerimiz biraz fazla gibi görünse de, kışın işlerimiz çok zayıf? diye konuştu.

 Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Erdek eczane
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli