Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdekspor`da Kamerunlu Patrik

Erdekspor`da Kamerunlu Patrik

Erdekspor Sportif Direktörü Can Cangök: "Afrikalıların, ekmeklerinin peşinde koşmalarına saygı duyuyorum"

Bölgesel Amatör Lig 8. Grup takımlarından Erdekspor, Didim Belediyespor ile oynayacağı ikinci yarının ikinci maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Mesut Dilsöz`ün gözetiminde çalışan kırmızı-beyazlı takım, pazar günü, saat 13.30`da oynanacak bu karşılaşmadan başarılı bir sonuç bekliyor. Erdekspor Sportif Direktörü Can Cangök, "İlk yarıda, Erdek`te oynadığımız maçta, son dakikada attığımız golle rakibimizle 1-1 berabere kalmıştık. Rakibimizin gücünü biliyoruz. Ancak bu maçtan da puanla dönmek istiyoruz" dedi.
Erdekspor`un, devre arasında uyguladığı transfer politikası hakkında da bilgi veren Cangök, şunları söyledi:
"Devre arasında, ilk yarıda üçü ilk 11`de yer alan futbolcularımızdan 9`unu serbest bıraktık. Bu oyuncularımızdan Tarık, Manisa Büyükşehir Belediyespor, Doğukan, Çorlu 1947 ve Abdullah, Gebze`nin Sultanorhan takımlarına gitti. Buna karşılık takımımıza, Isparta Eğridirspor`dan forvet oyuncusu Durmuş Erol, Bergama Belediyespor`dan sağbek Mehmet Bozcan, Akşehirspor`dan orta alan oyuncusu Tamer Bal, Afyon`un Afjet takımından forvet Berkay Yüksel ve Bodrum Belediyespor`dan stoper Levent Çinar`ı transfer ettik. Hâlen kadromuzda denenmekte olan iki Kamerun`lu, birer Nijeryalı ve Azerbaycan`lı dört oyuncu var. Bunlardan biri olan Kamerun`lu Patrik, gerçekten çok kaliteli ve yetenekli bir oyuncu. 1991 doğumlu olup ön libero mevkiinde oynayan Patrik`in, ülkemizde oturma iznini çözmek için çaba harcıyoruz. Bunun için Göçmen İdaresi Başkanlığı`ndan, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü`ne `olur` yazısı gelmesini bekliyoruz. Gelir gelmez de, Erdekspor adına bu futbolcunun lisansını çıkaracağız. Bu futbolcu, önceki yıllarda Umman ve Katar`da, U-21 ve U-23 Milli takımlarının formalarını da giymiş. Yine takımımızla antrenmana çıkan, İtalya`nın 3. Lig takımında forma giyen bir Kamerun`lu ve Azerbaycan Milli Takımı formasını giyen Pervin de var. Ancak Afrika`lı oyunculara, ülkemizde oturma izni almak çok zor. Patrik`in transferi konusunda sona yaklaştık ama diğerleri için Erdekspor`a transfer çok gözüküyor. Ancak bu futbolcuların, ülkelerinden bu kadar uzakta, ekmeklerinin peşinde koşmalarına da saygı duyuyorum."
Kadrolarında, Kosova`lı Dardan isimli bir futbolcu daha bulunduğuna dikkati çeken Erdekspor Sportif Direktörü Can Cangök, alt yapılarının da güçlenmesi için çaba harcadıklarını vurgularken, "Alt yapımızın başında Tayfun Türel ve Salman Koçu hocalarımız görev yapıyorlar" diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false