Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdekspora Edincikspor hafif geldi

Erdekspora Edincikspor hafif geldi

Erdekspor: 4 Edincikspor: 1

Balıkesir Süper Amatör Futbol sezonuna iddialı giren ancak oynadığı son iki maçından istediği sokarla ayrılamayan Erdekspor, çıktığı 4. maçından aldığı açık farklı bir galibiyetle taraftarlarına adeta toparlanmış bir takım izlemi verdi.
Her iki belediye başkanının birlikte izlediği müsabakaya olan ilgi büyüktü. İyi havada ve harika bir futbol zemininde oynanan maçı Soner Demiray, Cezmi Nalça ve Güven Özer hakem üçlüsü yönetti. 
Erdekspor: Halil, Uğur, Mutlu (Fırat), Emrah, Hami, Engin, Gökhan, B.Uğur, Abdi (Aydın), Maşallah (Ercan) ve Çağatay on biri ile oynadılar.
Goller: Dk.2, 85  Çağatay, Dk.27 Penaltı Engin, Dk.35 Aydın, 
Edincikspor: Fatih, Tamer, Çağatay, Kerimcan, Sedat, Hasan (Okan), Uğur, Tahir, Önder, Onur ve Mert on biri ile sahaya çıktılar.
Gol: Dk.55 Onur
Son iki haftada kaybettiği beş puanın yarattığı moral bozukluğunu üzerinden atma adına Erdekspor maça çok hızlı girdi ve daha maçın 2. dakikasında ilk golünü Çağatay`ın ayağından kazandı. 
Golden sonra oyunda denge kurmak adına defansı düşünen Edincikspor kontratakları kullanarak Erdekspor kalesinde tehlikeli ataklarda bulundu. Özellikle 20. dakikada Erdekspor çeza sahası içindeki karambol de topu çizgi üzerinden çıkaran Erdekspor kalecisi ciddi bir tehlikeyi de savuşturmuş oldu. Bu dakikada Edincikspor`lu oyuncuların topun çizgiyi geçti itirazları da oldu ama pozisyon esnasında yan hakem duruşunu muhafaza edince, orta hakem tereddütsüz olarak oyunu devam ettirdi. 
Dk.27 Erdekspor`un ikinci golü geldi. Soldan ceza alanına giren Engin`in düşürülüşünü penaltıyla cezalandıran orta hakem bence de doğru bir karar verdi ve topu kullanan Engin ikinci kez fileleri havalandırınca skor tabelası da değişiverdi 2-0. Bu dakikalarda Erdekspor sahada gerçekten üstündü. Ve Bu üstünlüğün sonucu olarak Erdekspor, Aydın`ın plasesi ile skoru 3-0`a taşıyarak ilk yarıyı 3-0 önde tamamlamış oldu.
İkinci yarıda skor üstünlüğü Erdekspor`da idi ama oyun üstünlüğü bu yarıda Edincikspor`a geçti. Ve 55. dakikada Erdek defans oyuncusu Hami`nin yaptığı hatayı Onur sert bir şutla ağları havalandırınca Edincik ümitlendi 3-1. Bu dakikalarda adeta sahada panikleyen Erdekspor kalesi yüzde yüz iki gol tehlikesi ile karşılaştı ama bunları kaleci Halil`in yerinde müdahalesi ile ancak geçiştirebildi. Oyunun bu skorla biteceği düşünülürken Aydın`ın harika asisti ve Çağatay`ın sert vuruşu skor son kez değişti 4-1 ve maçta bu skorla tamamlanmış oldu.
Maçın geneline baktığımızda ilk yarıda Erdek ikinci yarıda Edincik oynadı diyebiliriz. Sahanın yıldızı Erdekspor`dan sağbek Uğur`du. İkinci yarıda Ercan Erdek`i toparlayan oyuncu oldu. Fırat girdiği dakikalardan sonrasında iyi bir solbek olabilir görüntüsü çizdi. B.Uğur`la Gökhan iyi mücadele ederken Çağatay sol kulvarı iyi kullandı diyebilirim. Maşallah`da ileriki haftalar için daha iyi olabilirim görüntüsü verdi. Özellikle ikinci yarıda Erdekspor gol için ileriyi çoğaltırken orta alanı çok boşalttığını her nedense pek göremedi ve çok ciddi tehlikelerle karşılaştı bu yarıda.
Edincikspor aslında iyi mücadele ediyor ama oyunu kurmadan devamlı olarak acele ile uzun topları tercih etmesi ilerdeki Uğur ve Onur gibi değerli iki iyi oyuncusuna iyi toplar atamıyor. Biraz daha yavaş ve dikkatli çıkabilse sanırım rakip sahada daha tehlikeli olabilirler. Kaleci Fatih gerçekten çok iyi bir eldiven dilerim iyi yerlere gelir bu kardeşimiz.
Özellikle sahada mücadele eden futbolcu kardeşlerimi centilmence bir futbol oynamalarından ötürü kutlarım. İyi bir maç oldu diyebilirim. Orta hakemimizin pozisyonları yakından takibi gerçekten önemliydi, karalarında isabetliydi, kutluyorum kendilerini. 
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı