Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Erdekspor Gönende yıkıldı: Gönen Belediyespor: 1 Erdekspor: 0

Erdekspor Gönende yıkıldı: Gönen Belediyespor: 1  Erdekspor: 0

Gönen Belediyespor: Cihan, Semih (Çağlar), Mehmet, Cihat, Engin, Ahmet, Mert, Emin (İlkcan), Erhan ve Can. Gol: Dk.54 Can. Krm.Kart: Dk.54 Can

Enhan Göçmen
Gönen Belediyespor: Cihan, Semih (Çağlar), Mehmet, Cihat, Engin, Ahmet, Mert, Emin (İlkcan), Erhan ve Can. Gol: Dk.54 Can. Krm.Kart: Dk.54 Can
 Erdekspor: Şahin, Adem, Onur (Mesut), Berat, Hami, Ercan (Aydın), Uğur (Polat), Batuhan, Kayhan, Mehmet ve Soner on biri ile oynadı.
Futbol için gerek hava gerekse saha şartlarının çok uygun olduğu bir ortamda büyük bir çekişme içinde geçen müsabakayı zor da olsa ev sahibi takım ikinci yarıda bulduğu tek golle kazanmasını bildi ve yoluna devam etti.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile Erdekspor Kulüp Başkanı Metin Tırık`ın birlikte izlediği maça Gönen seyircisinin de ilgisi de çok büyüktü. Karşılıklı iki kapalı tribünde yaklaşık 3000`e yakın seyircinin maç boyu takımlarının desteklemelerinden Gönen`in seyircisi ile adeta şampiyonluğa hazır olduğunu ama takım olarak bu maçta izlediğimiz kadarı ile daha tam olarak hazır olmadığını gördük. İlk yarıda Erdekspor hem oyunda çok üstündü hem de yakaladığı gol fırsatlarının sayısıyla. 
İkinci yarıya Gönen Belediyespor adeta fırtına gibi girdi ve golünü de buldu ama hiç de gereği yokken golü atan Can`ın formasını çıkartmasıyla ikinci sarıdan kırmızı görmesi aslında şampiyonluğa giden bir takım için hiç de af edilecek bir hareket olmadığını söylememiz gerekiyor. 
Bu önemli maçı Arda Özyıldırım, Fatih Varna ve Göktuğ Akbaş hakem üçlüsü yönetti. Hakem üçlüsüne baktığımda genel olarak iyi bir maç yönettiklerini söyleyebilirim ama itirazlarım da var. İlk yarıda da oldu ikinci yarıda da. Yan hakem bayrağını havada tutmasına rağmen orta hakemin bunu görmemesi ve uzun süre oyunu devam ettirmesi ve hatta Erdekspor`un sayılmayan golünde de böyle bir gecikmeyi ikinci kez yaşatmaları iyi olmadı. Bir diğer pozisyonda Gönen kalecisi Cihan`ın ikinci yarıda ceza alanı dışında topu kaybettiğinde topu kapan ve gole giden Kayhan`ın yaka paça indirilmesi bir düdük gerektiriyordu diyorum ama hakem Arda Özyıldırım oyunu devam ettirdi.
Maça ev sahibi takım Gönen başladı. Maçın ilk dakikalarında Erdekspor`un defans ta iyi bir kademe anlayışı içinde orta alanda top yaparak ileride tehlikeli ataklar geliştirmek niyetinde olduğunu görüyoruz. Gönen Belediye ise lider bir takımın sahasında yapması gerekenlerden daha çok sıradan bir amatör küme takımı görünümünde dan duna dönük bir futbol anlayışını içindeydi.
Örneğin ilk yarıda Can`ın dk.11 de, Erhan`ın dk.45 te harcadığı iki fırsat dışında başka atağını göremedik ama konuk takım Erdekspor`un özellikle ikisi Kayhan`ın ayağından tam üç adet net gol pozisyonları vardı maçta.
İlk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında bu kez bambaşka bir Gönen vardı sahada. Nitekim maçın 54. dakikasında sağdan gelişen bir atakta Can`ın kafayla attığı gol bu kazanma isteğinin sanki bir cevabı niteliğindeydi gibi. Golden sonra kırmızı kartla oyun dışında kalan Can`ın yokluğu ile Gönen geri kalan 35 dakikayı 10 kişi ile oynamasına rağmen Erdekspor`dan daha iyi organize göründü. Özellikle Erdekspor defansı nın geride çakılı oynaması, ileri uçları desteklememesi sonucu Gönen kalesinde çok fazla tehlikeler yaratamadılar.
Sonuçta, Gönen Belediyespor kendisine lazım olan üç puanı alarak maçtan ayrılması bir lider takım için çok önemlidir. Ama ne olursa olsun bu gün hem ilk yarıdaki tutuk oyunun ve hem de ilk yarıda Kayhan`ın ayağından kaçan gol fırsatlarının bir lider takımın bundan sonra oynayacağı maçlarında ikaz mahiyetinde olduğunu düşünüyorum. Yani bir takım her zaman bu kadar şanslı olmayabilir.
Maç genelinde baktığımızda bu gün Gönen Belediyespor`dan kaleci Cihan, kaptan Cihat, Mert ve Erhan`ın artıları olduğunu düşünüyorum. Erdekspor`dan ise yine kaleci Şahin, Hami, Onur, Uğur ve Ercan ile ilk yarıda Mehmet öne çıkan isimler.
Ve bir tebrik de Gönen`li taraftarlarımıza. Örnek bir taraftar görünümündeydiler. Küfürsüz olarak televizyonlarda izlediğimiz çağdaş bir takım desteğinin nasıl olması gerektiğini gösterdiler, alkışlıyorum onları. Yine Gönen Belediyespor yöneticilerinin Erdekspor`lu yöneticilere karşı gösterdikleri yakın ilgide spor adına olumluydu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı