Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdekspor, Foça Belediyespora da takıldı

Erdekspor, Foça Belediyespora da takıldı

Erdekspor: 1 Foça Belediyespor: 1

Oynadığı son üç maçını beş puan kayıpla tamamlayan Erdekspor, puan kayıplarının telafi için çıktığı Foça maçında da istediğini alamadı. Baştan sona büyük bir çekişme içinde geçen maçı İstanbul Bölgesi hakemlerinden Mustafa Salih Erol, Hamdullah Gökmen ve Giray Çitilioğlu hakem üçlüsü yönetti.
Erdekspor: Gökhan, Mehmet, Abdullah, Arda, Emre, Kutsal (Ahmet), Oğuzhan, Serhat, Cumaali (Çağlayan), Osman ve Murat( Emin). Gol: Dk.82 Serhat. Kırmızı kart: Dk.76 Emre
Foça Belediyespor: Serkan, İbrahim, Serkan T., Melih, Caner, Dirindar, Ahmet (Serkan), Aykut, Hüseyin (Öner), Emre (Okan) ve Merthan. Gol: Dk.80 Drindar. Kır. Kart: Dk.76 Serkan.
Maça ev sahibi takım Erdekspor başladı. Genel olarak Erdek`e bir puan için geldiğini belli eden bir oyun planı içinde oynayan konuk takım Foça Belediyespor bunda da başarılı oldu. 
Geride her yüksek topa kafa ile müdahale eden Melih`in adeta hatasız oynadığı maçın ilk yarısında her iki takımda zaman zaman yakaladığı cılız fırsatları değerlendiremediler. Bu yarıda Erdekspor, sol kanadından Mehmet`in inatla sürdürdüğü kenar ataklarda biraz iyi ortalar çıkabilseydi skor değişebilirdi ama olmadı ve ilk yarı 0-0 kapandı.
İkinci yarıya misafir takım başladı. Bu yarıda galibiyet için yüklenmeye çalışan Erdekspor gol ararken misafir takımın kontra ataklarında da zaman zaman çok zor durumlara düştü. Bu yarıda Erdekspor her ne kadar sol kanadının zaman zaman yine ilk yarıdaki gibi kullanmaya çalışsa da konuk takım bu yolu kapatmak için önlemlerini arttırınca Erdekspor gol için zorlanmaya başladı. Bu kez uzun toplarla gol aramayı deneyen Erdekspor, ilk yarıda olduğu gibi geride bugün iyi oynayan kaptan Melih yönetimindeki Foça defansını bir türlü geçemedi.
Maçın 76. dakikasında yine bir Foça kontra atağında ceza alanı içindeki ikili mücadele sonrası yaşanan tartışmalardan bu kez iki kırmızı kart çıktı ve maç 10`ar kişiyle yeniden başladı.
Maçın golsüz biteceği düşünülürken ani bir atakta Erdekspor defansını eksik yakalayan Foça Belediyespor, Drindar`ın ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti.
Golden sonrada yüklenmesini sürdüren Erdekspor, ceza alanı içinde bu kez Serhat`ın plase vuruşu ile ağları sallayınca skor tekrar beraberliğe taşınmış oldu 1-1.
Maçın son dakikalarında yine karşılıklı ataklar vardı sahada. Maç boyu bir türlü misafir takım kontra ataklarına önlem alamayan Erdekspor az kaldı uzatmalarda kalesinde golü görecekti ama boş pozisyonda topu kale yerine dışarı gönderen Dirindar`ın bu önemli atağı sonrası daha yerden kalkmadan hakemin bitiş düdüğü ile müsabaka tamamlandı.  
Maçın yorumu:
Her iki takımdan birer kırmızı kartın çıktığı maçın 90 dakikasına baktığımızda bu zor maçın iyi yönetildiğini söyleyebiliriz. Bu arada her iki takım oyuncularının maç esnasında hakemlerle oynamalarının da çok dikkat çektiğini ve de bu konuşmaların oyundaki konsantrasyonu olumsuz yönde etkileyeceğini ve bundan da büyük oranda galibiyet arayan ev sahibi takımların zarar gördüklerini söylememiz gerekiyor.
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli