Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdekspor evinde yara aldı

Erdekspor evinde yara aldı

Erdekspor: 1 Somaspor: 3

Erdek 18 Eylül Stadında oynanan haftanın önemli maçından ev sahibi takım Erdekspor aldığı 3-1'lik yenilgi ile büyük bir yara alarak ayrıldı.
Baştan sona büyük bir çekişme içinde geçen maça ev sahibi Erdekspor taraftarlarının yanı sıra misafir takım taraftarlarının da ilgisi çok büyüktü. 90 dakika boyunca her iki takım tarafından ortaya konulan futbolun iyi bir futbol olmadığını, vakit çalma, itirazlar ve de sarı, kırmızı kart tartışmalarının çok yoğun yaşandığı çok yavan bir 90 dakikadan söz edebiliriz.
Hakemler: Levent Yılmaz, Abdullah Seyitoğlu, Deniz Caner Özaral (İstanbul Bölgesi)
Erdekspor: Gökhan, Feyzullah, Mehmet (Oğuzhan), Arda, Onur, Mustafa, Fatih (Orçun), Tarık, Oğuzhan, Kutsal, Cumali.
Gol: Dk. 80 Mustafa, Kırmızı Kart: Dk. 58 Onur
Somaspor: Melih, Levent, Çağdaş, Ömercan, Mert, Hüseyin, Gökay, Mehmet, Levent (Kubilay), Ufuk, Cemal.
Goller: Dk. 26 Gökay,  Dk. 6o Levent, Dk. 68 Kubilay
Kırmızı Kart: Dk. 82 Kubilay
Oyuna her iki takımda temkinli başladı. Her zaman olduğu gibi Erdek ilerde Cumali ve Oğuzhan'la gol ararken misafir takım ise Gökay ve Uğur'la Erdekspor kalesinde etkili olmaya çalışıyordu. Maçın ilk tehlikeli atağı Gökay'ın sert şutu ile oldu. Daha sonra Erdekspor'un kullandığı bir korner atışında top Arda ve Onur'un arasından auta çıkması şansızlıktı. Dakikalar 26'yı gösterirken Somaspor'un golü geldi. Araya atılan pası iyi değerlendiren Gökay'ın iyi vuruşu ile top ağlara gidince Somaspor 1-0 öne geçti. Golden sonra her iki takım da kıyasıya bir mücadele içine girdiler ama bu mücadeleden ne iyi bir futbol ne de kaçan fırsatlar oluştu ve ilk devre atılan bu golle 1-0 Somaspor lehine kapandı.
İkinci yarıya Orçun, Fatih değişikliği ile başlayan Erdekspor'da gol için bir hareketlenmenin olduğu dakikalarda Orçun'un ortaladığı Mehmet'in kaçırdığı fırsatın ardından gelen canlanma devamında Onur'un gördüğü kırmızı kartı oyunun kaderini bir anda değiştirdi diyebiliriz. Önce Levent'in ve ardından Kubilay'ın penaltı golü ile gelen 3-0'lık tabela görüntüsü fark olacağı görüntüsünü verirken bu kez Erdekspor da tekrar bir canlanma ile beraber Mustafa'nın 80. dakikadaki golü geldi 1-3. Maç esnasında sahayı izinsiz terk eden Somaspor'lu Kubilay'ın kırmızı kart görmesi ile son 10 dakika Erdekspor baskısı ile geçti. 90 dakika sonunda değişen bir durum olmayınca misafir takım Somaspor belki de hiç ummadığı bir galibiyetle evine 3 puanla döndü.
Maçın Yorumu: Maça baktığımızda her iki takımda bu gün sahaya iyi futbol koyamadılar ama sahada gollerin varlığı tabi ki her şeyi değiştiriyor. Misafir takım kadro olarak daha genç bir ekip. Levent, Gökay, Mehmet ve Ufukları oyunda parlayan oyuncularıydılar. Organize bir takım olup hatlar arasındaki bağlantıları maç boyu hiç kopmadı diyebiliriz. Cumali'yi iyi marka ederken topu ileriye taşıdıklarında rakip alanda hemen çoğalmaları Somaspor için büyük bir avantaj oldu.
Erdekspor'a gelince, bugün özellikle ilk yarıda oyun kuramadılar. Yalnız kaleci Gökhan bugün yine iyi oynadı. Oyuna ikinci yarı giren Orçun çok çalıştı. Erdekspor'da bugün çok fazla öne çıkan bir oyuncuyu ben göremedim ama ne olursa olsun Erdekspor rakip üzerine baskı kuramadığı sürece işi çok zor. Özellikle hücum yaptığında defanstan dönen topların rakibin ayağına geçmesi Erdekspor kalesinde hep tehlike yaratıyor bu sorunun giderilmesi şart.
Sonuç olarak bu yenilgi ile belki puan farkı açıldı ama daha önümüzde 7 maç var ve her şey olabilir. Bu yenilgiden dersler çıkarıp mücadeleye devam diyorum.
Hakem kararları hatalı olabilir, penaltı kararı da ağır olabilir, bunların hepsini söylemek mümkün ama Erdekspor olarak ilk yarıda oynanan kötü futbolun asla bir bahanesinin olamayacağını söylemem gerekiyor. Özellikle ikinci yarıda oyuna giren ve oyuna ağırlığını koyarak her yere basan, koşan bir Orçun'un neden ilk on birde oyuna başlamadığını Sinan Yücer hocama sormak isterim. Ve daha da önemlisi gerek geçtiğimiz haftadan gelen gerekse bu haftaki kırmızı kartlara baktığımızda Erdekspor için esas sıkıntının ben bu çok gereksiz kartlar nedeniyle yaşanan kadro kurmaktaki sorunlar olduğunu düşünüyorum.
Bugün eğer Abdullah, Fatih ve Ekrem oyunda olsaydı, hatta Onur Kara oyunda kalsaydı ben eminim Erdekspor bugün yaşadığı bu yenilgiyi asla almazdı diyorum.
Hakem kararlarına gelince; Gerçekten bugün Erdekspor adına çok ağır kararları oldu hakemlerimizin. Tabiî ki burada hakemlerimiz kadar sahada bulunan futbolcularında yanlışları olduğunu söylememiz gerekiyor.

Haber-Yorum : Erhan GÖÇMEN



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli