Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdekspor Edinciksporu dağıttı

Erdekspor Edinciksporu dağıttı

Edincikspor: 2 Erdekspor: 6

2012/2013 Balıkesir Süper Amatör Kümenin yeni lideri Erdekspor, lider olarak çıktığı ilk maçında Edincikspor`u açık farkla yenerek taraftarlarına büyük bir moral verdi. 
Yağışlı ve serin bir havada oynanan maçı her zaman olduğu gibi Erdekspor`u yalnız bırakmayan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Edincikspor-Erdekspor maçını tribünden Erdekspor Kulüp Başkanı Metin Tırık ve Erdek`ten gelen geniş bir taraftar kitlesiyle birlikte izledi.
Maçın Hakemleri: Hüseyin Kocadağlı, Mesut Koç ve Doğan Ünsal. Edincikspor: Fatih, Tamer, Çağatay, Mert, Kerimcan, Tugay, Onur, Erkan, Serdar (Fatih), Tahir, Serdar.
Goller: Dk.5 Onur, Dk.50 Serdar
Erdekspor: Ahmet, Uğur (B.Uğur), Semih, Murat, Emrah, Engin, Mehmet, Metin, Sertaç, Emre (Çağatay), Gökhan (Uğur).
Goller: Dk,11, 14, 28, 81  Sertaç  Dk.40 Gökhan, Dk. 90 Metin
Oyuna ev sahibi Edincikspor iyi başladı. Hemen Erdekspor`un yarı sahasına yerleşen Edincikspor özellikle kendine göre sol tarafından etkili oldu ve de golünü bu dakikalarda buldu.
Edincikspor`un maç boyu iyi çalışan oyuncularından Onur güzel bir vuruşla topu ağlarla buluşturunca takımını 1-0 öne taşıdı. Golden hemen iki dakika sonra bu kez Serdar`la etkili olmaya çalışan Edincikspor Serdar`ın topu auta göndermesiyle bu fırsattan yararlanamadı.
Dakikalar 11`i gösterirken Erdekspor ilk kez tehlikeli geldiği Edincikspor kalesinde ilk golü buldu. Sağdan Engin`in alıp getirdiği ve alda at dercesine iyi kestiği topu Sertaç ağlara gönderince Erdekspor 1-1 beraberliği yakaladı. Hemen üç dakika sonra yine Sertaç kalecinin hatalı topunu alıp filelerle buluşturunca Erdekspor bir anda öne geçen takım oluverdi 1-2.
Dakika 28`de Erdekspor`un tecrübeli ayağı Metin`in getirdiği yine Sertaç`ın gole çevirdiği topla hem kendisinin hem de Erdekspor`un 3. golünü tabelaya yazdırıverdi 1-3.  İlk yarının bu skorla biteceği düşünülürken sahneye bu kez Gökhan çıktı ve ilk yarı Erdekspor`un 4-1 lehine kapanmış oldu.
İkinci yarıya ilk yarıda olduğu gibi Edincikspor yine iyi başladı ve de Tahir`le ikinci yarının 5, maçın ise 50. dakikasında ümitlenebileceği golü buldu 2-4. Ama sonrası gelmedi. Bu golden sonra aslında Edincikspor sahada çok da iyi mücadele etti. Ama maçın son dakikalarında oyundan düşünce önce yine Sertaç`ın 81. dakikada ve ardından Metin`in 90. dakika da attığı gollere mani olamayınca sahadan galibiyetle ayrılan takım konuk takım Erdekspor oldu 2-6.
Maçın yorumu:
Maçın geneline baktığımızda iki tespitim oldu. Birincisi geçtiğimiz hafta aldığı açık farklı bir mağlubiyetle sahaya çıkan Edincikspor`un bir hafta da inanılmaz bir değişim gösterdiğine tanık oldum. Zaman zaman çok iyi toplar çevirerek bir hayli güzel futbol izledik kendilerinden. Geride Tamer ve Mert`in güçlü ve de tecrübeli Erdekspor`lu oyuncular karşısındaki mücadeleleri dört dörtlük bir mücadeleydi adeta. Bravo diyerek şapka çıkartıyorum. Onur orta alanda klas hareketleriyle göz doldururken biraz daha arkadaşlarını düşünerek oynasa daha da futbolunu güzelleştirebilirdi diyorum. Serdar ve Kerimcan`da ayakta kalıp güçlü ayaklarla kıyasıya mücadele ederlerken bir hayli yoruldular diyebilirim. Elbette futbol bir hatalar oyunudur ama Edincikspor biraz kalede dikkatli olabilseydi işler daha değişik olabilirdi diyorum. Erdekspora gelince;  İlginçtir, her iki devre başlarındaki dikkatsizliklerini çok da iyi anlayamadık ama bu rahatlığın faturası bazen çok daha farklı çıkabilir hatırlatmak isterim. Bence maçta oyun değil ciddi olarak iki takım arasındaki tecrübe farkının etkili olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Erdekspor takımından önce Sertaç`ı ve ardından Metin`in oyundaki yaratıcılıkları ile takıma olan verimlerini alkışlamak istiyorum. Sertaç`ın rakip yarı sahasındaki hem pers anlayışı ve hem de gole dönük pozisyon peşinde koşuşturması Erdekspor`un diğer oyucularının da işini kolaylaştırdığını söylemeliyim. Emre orta alanda pres ve top kapma olarak iyi işler yapıyor ama bu gün defans olarak Uğur ve Semih`in kanatlardan yüklenerek hücuma katkıları fazla olmayınca oyun içinde çok etikli olamadığını düşünüyorum. Engin sanki durarak oynuyor gibi. Belli bir süre çok iyi, oyuna katkısı yüksek sonra bakıyoruz oyunda saklanıyor gibi geliyor bana.
Erdekspor`un oyundaki en büyük avantajının güçlü fiziki yapısı olduğunu söylemem gerekiyor. Oyunda belki tempo kuramıyorlar ama pozisyon yakaladıklarında ise gol ayakları çok etkili, bu da netice için çok önemli zaten.
Sonuç olarak Edincikspor bu oyunuyla daha yukarılarda olmayı hak ediyor diyorum. Erdekspor aldığı galibiyetle liderliğini sürdürüyor. Ve bakıyorum liderlikte yakışıyor diyorum. Tebrikler Erdekspor…
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı