Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Erdekspor deplasmanda 1 attı 3 aldı

Erdekspor deplasmanda 1 attı 3 aldı

BAL Liginde son üç haftaya girilirken gerek zirve yarışında gerekse kümede kalma adına yapılan mücadelede heyecan artarak devam ediyor. Özellikle zirve yarışı içinde bulunan (53) Manisa Belediyespor, (51) Tire 1922, (50) Somaspor, (49) Kütahyaspor ve

BAL Liginde son üç haftaya girilirken gerek zirve yarışında gerekse kümede kalma adına yapılan mücadelede heyecan artarak devam ediyor. Özellikle zirve yarışı içinde bulunan (53) Manisa Belediyespor, (51) Tire 1922, (50) Somaspor, (49) Kütahyaspor ve (49) Erdekspor olarak sıralamada ilk beş de bulunan takımların ilk iki için verdikleri mücadelenin görülmeğe değer olduğunu düşünüyorum.
23. hafta maçları olarak bu gün oynanan müsabakalara baktığımızda zirve yarışı için mücadele eden takımlar arasında tek puan kaybedenin ben Somaspor olduğunu düşünüyorum. Hafta içinde maç programını değerlendirirken Uşak sportif- Somaspor maçında ev sahibi Uşak sportif takımının maçtan puanla ayrılabileceğini söylemiştim. Böyle de oldu ve bu 1-1` lik sonuçla beraber üst sıraların daha da karıştığını söyleyebilirim.
Yine bu haftanın maçlarına baktığımızda Kütahyaspor`un son üç haftaya girerken Bozüyük Vitraspor karşısındaki 0-2`lik deplasman galibiyetinin de önemli olduğunu söylerken aynı şekilde Kütahya`da Kütahya İl Özel İdare takımı karşısında Erdekspor`un da 0-1`lik galibiyetinin BAL Ligi 8. Grup takımları olarak haftanın başarılı takımları arasında gösterebiliriz.
Hatırlarsak eğer geçtiğimiz hafta Kütahya`da Kütahyaspor`u Orçun`un uzatmalarda attığı golle 3-2 geçen Erdekspor bu hafta da Kütahya`da yine Orçun`un attığı tek golle üç puanı hanesine yazarken genç oyuncusunun gol yollarındaki başarısını da görmüş olduk diyebilirim.
Aslında Erdekspor için bu maçın zor olabileceğini de düşünüyordum, böyle de oldu galiba. Ama ikinci yarıya işin ciddiyetini kavrayarak başlayan Erdekspor maçta artırdığı baskısının sonucunu maçın tamamlanmasına çok az bir süre kala attığı tek golle gördü ve bu golle altın değerinde bir üç puanı hanesine yazdırarak evine dönen Erdekspor kalan üç haftada da iddiasını sürdüreceğini söyleyebiliriz.
Sıralama da ilk iki sırayı paylaşan Manisa Belediyespor`un evinde 6-1`lik skorla Edremit Belediyespor`u, ikinci sırada bulunan Tire 1922`nin ise yine evinde Foça Belediyespor`u 4-0 gibi açık farklı skorlarla geçmeleri güç olarak ilk sıradaki takımların bir göstergesi olarak görüyorum.
Yine bu haftanın ilginç maçlarından biriside Balıkesir`de oynandı. Tecrübeli oyunculardan kurulu Balıkesir Belediyespor evinde misafir ettiği ligin genç takımı Gümüşordu karşısındaki 2-2 lik beraberliğin bence tecrübe ile gençliğin karşılaştığı bir maç olarak değerlendirenlerden birisi olarak Gümüşordu takımı için iyi bir geleceğin habercisi olarak düşünüyorum.
BAL Ligi 8. grup olarak son sıralarda bir değişikli yok ama oynanan 23. hafta sonuçlarına baktığımızda kalan son üç hafta için çok konuşacağımızı söyleyebilirim.   
Haber-Yorum : Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı