Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Erdekspor, Burhaniyesporun yenilmezlik unvanına son verdi

Erdekspor, Burhaniyesporun yenilmezlik unvanına son verdi

Erdekspor: 3 Burhaniye Belediyespor: 1

Balıkesir Süper Amatör liginde oynadığı 6 lig maçında mağlubiyet yüzü görmeyen lig ikincisi Burhaniye Belediyespor, Erdeksporla oynadığı 7. maçında sahadan 3-1 yenik ayrılarak hem üç puanı kaybetti hem de bu ilk mağlubiyetle ligdeki yenilmezlik unvanını da yitirmiş oldu.
Futbol için çok uygun bir hava ve zemin üzerinde oynanan ve 90 dakikası büyük bir mücadele içinde geçen maçı, fırsatları iyi kullanan Erdekspor kazandı. 
Geçtiğimiz hafta deplasman da kazandığı Balıkesir İl Özel İdare spor maçının verdiği moralle Burhaniye önüne çıkan Erdekspor, her iki yarıda da gösterdiği dirençli futbolu sayesinde galibiyeti hak eden takım oldu.
Maçı yöneten Sacit Keşkek ve yardımcıları Burak Bülbül, Selçuk Çoban ile beraber her ne kadar sertliğe dönük kartlarını pek kullanmasa da maç boyu iyi bir yönetim gösterdi.
Erdekspor: Murat, Uğur, Çağdaş, Emrah, Murat, Engin (Maşallah), İsmail, B.Uğur, Sertaç, Emre (Fırat) ve Aydın (Timuçin) on biri ile sahaya çıktılar. Goller: Dk.20 Aydın, Dk.52, 63 İsmail
Burhaniye Belediyespor: Mustafa, Ömer, İbrahim, Güven, Ufuk, Kamil, Adem, Seyfi, Caner, Murat ve Melih (Ünal) ile sahada mücadele ettiler. Gol: Dk.87 Adem
Maça Erdekspor başladı ama ilk tehlikeli atak konuk takım Burhaniye`den geldi. Dakikalar ilerledikçe oyundaki üstünlüğünü yavaş yavaş rakibine kabul ettirmeye başlayan Erdekspor 15. dakikada kendine göre sol taraftan B. Uğur ile soldan iyi geldi ve kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen topu ağlara gönderemedi. 
Dakikalar 20`yi gösterirken Erdekspor`un golü geldi. Bu dakikalarda orta alandan pas yaparak çıkan Erdekspor, sağdan Sertaç`ın  getirdiği topu kale ağzında Aydın`ın vuruşuyla ilk gölünü kazanmış oldu 1-0.
Gol sonrası Erdekspor`un skoru koruma derdinden olacak geriye yaslanması neticesi Burhaniye Belediyespor daha çok Erdek sahasında görünmeye başladı. Ama ne olursa olsun futbolda gol için doldur boşalt anlayışının geçerli olmadığını artık çok iyi bilmemiz gerekiyor. Özellikle bu gün sahada 5 numaralı formasıyla her topa müdahale etmeyi başaran ve de kademeleri zamanında yapan Erdeksporlu Murat, bugün takım arkadaşı İsmail ile dört yıldızlık oynayan oyuncular olarak göründüler. Bu yarıda devre tam biterken Burhaniye Belediyespor`dan Adem kornerden gelen topa penaltı üzerinde çok müsait bir pozisyonda olmasına rağmen vuramaması belki de bu maçın kırılma noktasıydı.
İlk yarı atılan bu tek golle 1-0 ev sahibi takım Erdekspor`un lehine kapandı.
İkinci yarıya konuk takım hızlı girdi ama Erdekspor defans olarak bu maçta iyi bir oyun çıkarınca Erdekspor gol yollarında daha çok görünen takım oldu. Hele hele İsmail o makine düzeniyle sağ koridoru o kadar etkili kullandı ki bunu rakip kenar yönetiminin nasıl görüp de tedbir alamadığını kendilerine sormamız gerekiyor. Dk.52`de İsmail ve hemen 7 dakika sonra yine İsmail kazandığı topu iyi kullanarak boş kaleye yuvarlaması ile takımını biran da üç farklı bir skora taşıyıveren futbolcu oldu bu gün sahada.
Golden sonra karşılıklı ataklar vardı. Zaman zaman Erdek, zaman zamanda Burhaniye kale önlerinde görünmüş olsalar da maçın son golünü 87. Dakikasında Adem attı ve maçta atılan bu son golle 3-1 Erdekspor lehine kapanmış oldu.
Maçın değerlendirilmesi
Maçın geneline baktığımızda konuk takım Burhaniye Belediyespor`u bugün beklediğimiz bir lig ikincisi takım olarak bulmadığımızı baştan söylemek isterim. Defans kurgusunun zayıf olduğunu ama forvet olarak Caner, Murat ve Melih`in atak futbollarıyla etkili oynadıklarını söylemek mümkün ama ne olursa olsun iyi bir forvetin gol yollarındaki etkisi ancak ve ancak orta alandaki paslaşmanın iyi olmasının yanı sıra aralara atılan toplarla  artabileceği mutlaka bilinmeli ve de yerine getirilmelidir. Bu yönüyle Burhaniye`nin eksikliklerinin çok fazla olduğunu söylemeye çalışıyorum.
Erdekspor`a gelince; Takımda mücadele eden futbolcu sayısının bu gün çok fazla oluşu ile Erdekspor`un oyunda etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada Erdekspor ilk golün öncesinde olduğu gibi topu biraz yere indirerek oynayabilirse maçlarında bu kadar sıkıntı da çekmeyebilir düşüncesindeyim. Gerek defansda Murat`ın gerekse ileri uçta Sertaç`ın bu gün adeta hatasız ve de iyi niyetli oyunları takımın ateşlenmesinde önemliydi bence. Gerçekten bu gün nasıl Amerika`yı bir fırtına yerle bir ettiyse aynı şekilde bu gün sahada esen İsmail fırtınası da Burhaniye`yi yerle bir etti diyebiliriz. Alkışlar İsmail`e.
Bu galibiyetle Erdekspor kendisine güven noktasında ligde artık daha rahat oyunlar çıkarabilir ama mutlaka topu yere indirerek oynamayı başarmalı ve de daha sakin ve de ayağa oynayan bir futbolu gerçekleştirmelidir.
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false