Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Erdekspor, bu yarışta bende varım dedi

Erdekspor, bu yarışta bende varım dedi

Balıkesir Belediyespor: 0 Erdekspor: 2

Maçın hakemleri: İstanbul Bölgesinden Müjdat Duman, Serkan Türksoy, ve Korkut Hekim.
Balıkesir Belediyespor: Aydın, Sedat, Salih, İsmail, Deniz, Semih, Feyyaz, Merthan, Ramazan, Önder ve Umut.
Erdekspor: Gökhan, Abdullah, Ekrem, Onur, Arda, Mustafa, Oğuzhan, Kutsal, Cuımali, Fatih ve Tarık. (Goller: Dk.16 Kutsal, 90+4 Mehmet)
Maça Balıkesir Belediyespor başladı. Topu kanatlara taşıyarak sağlı sollu ataklarla Erdekspor kalesinde tehlikeli ataklar ürettiler. Dakikalar 15`i gösterirken soldan çok tehlikeli gelen Balıkesir Belediyespor`un atağında kale içinde iyi yer tutan Ekrem`in yerinde müdahalesi Erdekspor adına önemli bir şanslı pozisyondu diyebilirim. Hemen bir dakika sonra Erdekspor`un golü geldi. Bu dakikalar içinde Erdekspor hücumunda ceza alanı içinde Balıkesir defansının bir hatasından doğan fırsatı kale sahası içinde topu yakalayan ve iyi vuran Kutsal topu ağlara gönderince konuk takım Erdekspor 1-0 öne geçti. Golden iki dakika sonra Erdekspor kalecisi Gökhan`ın Önder`in köşeye giden şutunu kurtarması harika bir kurtarıştı diyebilirim. İlk yarı karşılık ataklarla Erdekspor lehine 1-0 kapandı.                      İkinci yarıya ilk yarıda olduğu gibi yine ev sahibi takım iyi başladı. Dakikalar 52 ve 53`ü gösterirken yine sahneyi alan Gökhan iki güzel kurtarışı ile Balıkesir`e gol imkanı tanımadı.
Dakikalar 65`i gösterirken bu kez Erdekspor`un golcüsü Oğuzhan kaleci ile karşı karşıya kalarak takımını mutlak bir golden etti. Dakika 70`te bu kez yine Gökhan`ın köşeden aldığı bir topu izledik. Maçın son dakikaları ev sahibi takımın şuursuz baskısı altında geçti. Erdekspor bu dakikalarda oyuna Mehmet`i dahil ederek biraz nefes aldı. Ancak ev sahibi takım gol için yüklenirken bu kez Erdekspor ileri ataklarında da çok ciddi tehlikelerle karşılaştı. Maçın uzatmaları oynanırken ileri bir topu kovalayan iki Erdekspor`lu Oğuzhan ve Mehmet paslaşmasında golü atan Mehmet Erdekspor`u 2-0 galibiyete taşıdı.
Maçın yorumu:
90 dakika boyunca baştan sona büyük bir çekişme içinde geçen maçta atılan goller kadar kaçırılan goller de vardı.
Tek kelimeyle Erdekspor`un kalecisi Gökhan bugün maçın adamı olmasa bile maçın skorunu tayin eden adam oldu dersek doğru ifade etmiş olurum. Cumali, bugün her iki takım oyuncuları arasında en çok çalışan ve didinen oyuncu olması nedeniyle çok büyük mücadele örneği veren futbolcuydu. Bu arada Balıkesir Belediyespor derken Feyyaz denen bir harika futbolcunun da maça iyi oyuncu olarak damga vurduğunu söylemem gerekiyor. Yalnız maçın hakemi Nejat Duman`ın bu maçı yöneten bir hakem olarak bizlerde iyi bir izlenim bırakmadığını söylemem gerekiyor. Daha maçın başında her iki takım futbolcularının etkisi altında kaldığını düşündüğüm orta hakem Duman`ın uzatma dakikalarındaki Balıkesir Belediyespor`un atağında penaltıyı görememesi bence hataydı. Sonra o pozisyon sonrası Balıkesir Belediyespor`lular itirazlarını sürdürürken top gitti ve 90+ 4`te Erdekspor ikinci golü olarak ağlara takıldı. Maçın geneline baktığımızda futbol olarak bir şey yoktu ama çok yüksek bir mücadele oldu diyebilirim. Yalnız gol yollarında Cumali farkı çok var. Rakip defanslar için büyük tehlike. Bu günde öyle oldu. Ben alkışlıyorum Cumaliyi. Arda ve Onur rakibin uzun toplu oyunlarında çok etkili oldular. Bu arada Arda biraz az konuşsa çok daha dikkatli ve daha iyi oynayacak. Bu arada Erdekspor için bir tehlikeyi de söylemeden geçemem. İkinci toplara dikkat edilmeli. Defanstan dönen topların rakibin eline geçmesi kalede büyük tehlikeler yaratır, bu yüzden orta alan oyuncularının defansın arasına fazla gömülmemeleri gerekiyor bunu hatırlatmam gerekiyor. Bu arada oyuna son 20 dakikada giren Mehmet`inde sağ tarafta epey iyi işler yaptığını da söylemeliyim.
Ev sahibi takıma gelince. Elbette küme düşme adına büyük mücadele veren bir takımın maçı da zor olur, kolay bir maç olmadı diyebilirim. Feyyaz gibi bir futbolcuyu izlediğim için bugün kendimi mutlu hissettim diyebilirim. Hemen hemen her hücumda vardı. Hem adam eksiltiyor hem de iyi yer tutarak ayağa iyi oynuyor. Dilerim iyi yerlere gelir. Önder ve Semih`te oyunda parlayan oyuncular olarak gördüm. Sonuç olarak sahada bugün galibiyeti hak eden takım kim derseniz ben Erdekspor`du derim ve kutlarım.
Haber-Yorum Erhan GÖÇMEN


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli