Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Erdekspor bir attı üç aldı

Erdekspor bir attı üç aldı

Erdekspor, kendi evinde ağırladığını Balıkesir Belediyesporu tek golle geçti. Baştan sona zevkli ve çekişmeli geçen maçta futboldan daha çok bu maçta hakemin verdiği kararlar konuşulacak

Erdekspor, kendi evinde ağırladığını Balıkesir Belediyespor`u tek golle geçti.
Baştan sona zevkli ve çekişmeli geçen maçta futboldan daha çok bu maçta hakemin verdiği kararlar konuşulacak.
Maçın Hakemleri: Hüseyin Kurt, İbrahim Mengükefi, Ahmet Ceyhun.
Erdekspor: Gökhan, Abdullah, Mehmet (Hurşit), Emre, Arda, Kutsal, Oğuzhan, Serhat, Cumali, Emin, Osman.
Gol: Dk.86 Oğuzhan, Kırmızı Kart: Dk.80 Arda
Balıkesir Belediyespor:  Aydın, Görkem, Salih, Deniz, İsmail, Salih Güney (Şükrü), Feyyaz, Semih, Mecit, Yusuf (Alaattin), Ahmet (Umut).
Maçı, Erdekspor Kulübü Başkanı Metin Tırık, misafir kulüp başkanı Yusuf Özenç`le birlikte izlerken, Balıkesir`den gelen konuklara MHP Erdek İlçe Teşkilatı yöneticilerinden Erol Kelebek ve Ramazan Yıldırım konukseverlik gösterip, maçı birlikte izlediler.
Tribünlerin tamamının dolu olduğu maç konuk takımın vuruşuyla başladı. Daha çok orta alanı kontrol ederek forvetsiz oynayan bir takım görüntüsü veren Balıkesir Belediyespor, bu oyunu ile Erdekspor`a uzun süre direndi.
Oyunun ilk tehlikeli atağı Erdekspor`dan 25. dakikada geldi. Bu dakikada Kaleci Gökhan`ın uzun vuruşunu takip ederek ceza alanı içine giren Oğuzhan`ın Kaleci Aydın tarafından düşürülmesine seyirci kalan maçın orta hakemi Hüseyin Kurt, bu kez ikinci yarıda yine benzer bir hareketi bu sefer konuk takım adına penaltı olarak değerlendiremediğini gördük. Her iki takımdan da ilk yarıda önemli bir gol pozisyonunun göremedik. Daha çok bir orta alan mücadelesi içinde geçen ilk yarı 0-0 golsüz kapandı.
İkinci yarıya Kutsal-Ahmet değişikliği ile başlayan Erdekspor, hem Ahmet`in orta alanı iyi kontrol etmesi hem de Balıkesir Belediyespor`un kendi sahasına yaslanması sonucu oyun adeta tek kale maça döndü.
Konuk takımın cılız atakları karşısında gol için yüklenen Erdekspor özellikle konuk takım defansından Salih, İsmail ve Deniz`in iyi mücadelesi karşında oldukça zorlandı.
Maçın beraberlikle biteceği düşünülürken,  bugün çok da iyi gününde olmayan ama 86. dakikada pozisyonu iyi takip ederek topu köşeye bırakan Oğuzhan takımına altın değerinde üç puanı kazandıran adam oldu.
Maçın yorumu:
İlk kez de olsa formsuz bir hakem yönetimini eleştirmem gerekiyor. Özellikle orta hakem Hüseyin Kurt`un saha içinde yaşanan pozisyonlar sonrası konuşan ve hakemi eleştiren futbolculara aşırı müsamahalı davranması bu mücadeleli oyunu zora soktuğunu hemen yazımın başında söylemek isterim.
Bu arada, kırmızı kartla oyun dışı kalan Arda`ya bir çift sözüm olacak. Oyun esnasında hakemlere yönelik çok sert konuştuklarını yazmıyorum ancak, konuşmalarınızı sürdürmenize bir mana veremedim. Daha 60`lı dakikalar da, ilk kez sesinizi yükselttiğinizde hakemlerin bu sözleri duymazdan geldiğini sanıyorum. Baktığımızda bariz bir üstünlüğünüz var sahada. Rakip kapanmış, baskınız da çok var bu olmamalıydı, bir daha tekrarlanmaz inşallah.
Maça baktığımızda hakemlerimizin bu hafta çok formsuz olduklarını söyleyebilirim. Daha dikkatli olmalarını ve de oyun içinde hem pozisyonları kaçırmamalarını hem de saha içindeki oyuncuların hakemlere yönelik abartılı itirazlarını cezalandırmaktan kaçınmamalarını tavsiye ediyorum.
Konuk takıma gelince, baştan dediğim gibi Erdek`e bir beraberlik alabilirmiyim düşüncesinde gelen bir takım izledik sahada. Orta alanda iyi pas yaptılar ama dediğim gibi biri ilk yarıda olmak üzere iki pozisyon dışında ciddi bir ataklarını göremedik konuk takımın. Defansları uzun süre hata yapmadan oynadılar. Baktığım zaman Balıkesir Belediyespor`un ben bir beraberlik takımı olacağını düşünüyorum.
Erdekspor`a gelince, öncelikle takım olarak hücumda çok etkililer. Hata af etmeyecek bir görüntü çiziyorlar. Sanırım bu kümede çok takımı üzeceklerini düşünüyorum. Gerçi bugün oyun olarak çok beğenmediğimi de söylemeliyim. Bunda misafir takımın kapalı oyununun da etkili olabileceğini düşünüyorum. Kenarları kullanamadılar, Abdullah bir kere o da ilk yarıda sağdan gelip yaptığı ortanın çok tehlikeli olduğunu belirtmek istiyorum. Kaptan Emin, kenarda çok yararlı olamadığını düşünüyorum, ortaya çekilse Cumali ile arkalı önlü oynasa sanırım bu hem orta alanı güçlendirecektir hem de Cumali için daha uygun alanlar yaratabilecektir diyorum.
Bu maçta, İlçe Emniyetinin iyi tedbirler aldığını gördük, devamlılığını diliyoruz. Saha zemini harikaydı. Gerçi çok fazla pozisyon izleyemedik ama yine de iyi bir mücadele izledik diyebiliriz.
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli