Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdekspor, avantajı iyi kullanamadı

Erdekspor, avantajı iyi kullanamadı

2012/2013 Futbol sezonu Balıkesir Amatör Ligi şampiyonluk düğümü haftaya çözülecek. Erdekspor: Ahmet, Uğur, Murat, Emrah, Semih, Mehmet (Çağatay), Engin, Serkan, Sertaç, Emre ( Hami), Gökhan (B.Uğur).

2012/2013 Futbol sezonu Balıkesir Amatör Ligi şampiyonluk düğümü haftaya çözülecek.
Erdekspor: Ahmet, Uğur, Murat, Emrah, Semih, Mehmet (Çağatay), Engin, Serkan, Sertaç, Emre ( Hami), Gökhan (B.Uğur).
Goller: Dk.52 Sertaç, 85 Çağatay
Altınova Belediyespor: Semih, Halil, Mesut, Latif, Ali, Altan, Ferhat (Yiğit), Gökhan Alan, Gökhan Bilir, Şensuvar ve Fatih.
Goller: Dk.25 Altan, Dk.60 Gökhan Bilir (Penaltı)
Balıkesir Süper Amatör liginde aylardır devam eden şampiyonluk heyecanı bugün alınan sürpriz neticelerle son haftaya taşındı. 
Özellikle haftaya iki puan önde giren Erdekspor bugün kendi sahasında konuk ettiği Altınova Belediyespor önünde üç puanı getirecek golleri bir türlü bulamayınca hem üç puanı kaybetti hem de şampiyonluk için gideceği son deplesman maçını çok zora sokmuş oldu. 
Bu arada liderin sıkı takipçisi olan 56 puanlı Altınoluk Belediyespor`un Balıkesir Yeni sanayispor karşılaşmasında, Erdekspor gibi iki puan bırakması bu haftanın yine önemli bir sürpriz sonucu oldu. 
Sürpriz sonuçlu iki maçın ardından şans ligde üçüncü sırada 55 puanlı Edremit Belediyespor`a güldü. 
Edremit Belediyespor bu hafta kazandığı üç puanla puanının 58 yaparak hem lider Erdekspor`u yakaladı hem de şampiyonlukta tekrar umutlanmış oldu.
Erdekspor, bugün hem saha ve hem taraftar desteği ile çıktığı sahasındaki son maçında iyi değildi. Özellikle ilk yarıda hem oyuna iyi başlayamadı hem de kalesinde gördüğü tek golle ilk yarıyı yenik kapatırken, ilk yarı boyunca üzerinde taşıdığı yüksek stresi de büyük bir dezavantaj olarak ikinci yarıya taşımış oldu.
Baştan sona büyük bir mücadele içinde geçen final kokan bu önemli maçı Serhat Korkmaz, Emre Yıldız ve Mustafa Aksoy hakem üçlüsü yönetti. Maçta, doğru düdük çalan orta hakem Serhat Korkmaz`ın 60. dakikada konuk takım Altınova Belediyespor lehine verdiği penaltı kararı çok tartışıldı.
Maç boyunca iki kez yenik duruma düşen Erdekspor beraberliği 85. dakikada Çağatay`ın yatarak vurduğu harika volesiyle yakaladı.
Maçın yorumu: "Oyuna Altınova Belediyespor iyi başladı. İlk dakikalarda iki de önemli fırsatı yakalayarak sanki bu maçta ben bir şeyler yapacağım diyordu adeta. Dakikalar 18`i gösterirken konuk takım bu kez Şensuvar`la gole çok yaklaştı. Dakika 25`te konuk takımın Altan`la kazandığı golü izledik.0-1. Golden sonra Erdekspor beraberlik golü için çok yüklendi ama bunda başarılı olamadı. İlk yarıda dakikalar 35`i gösterirken Erdekspor`un golcü oyuncusu Sertaç % 100 lük bir fırsatı kale önünde kullanamayınca ilk yarı konuk takımın 1-0 üstünlüğü ile kapandı.
İkinci yarıda rüzgarı arkasına alarak başlayan Erdekspor bu yarıda daha etkiliydi. İlk 15 dakikada adeta tek kale oynayan Erdekspor, Mehmet ve Sertaç`ın ayağından kullanamadığı fırsatlar sonrası rakip takımın bir kontra atağında ceza alanı içine giren Ferhat`ın düşüşünü orta hakem Serhat Korkmaz penaltı atışıyla cezalandırdı. Atışı kullanan Gökhan topu ağlara gönderince konuk takım maçta tekrar öne geçmiş oldu 1-2.
Golden sonra Erdekspor`un baskısı arttı. Oyuna Çağatay, Hami ve B.Uğur`u da alarak gol arayan Erdekspor biraz da panikleyince golünü ancak maçın son dakikalarında bulabildi. 85. dakikada Çağatay`ın topun gelişine yatarak vurduğu harika bir golle hem takımına bir puan ve hem de takımına yeniden şampiyonluk umudunu vermiş oldu.
Maçın geneline baktığımızda maç boyu Erdekspor`da bir panik havası vardı. Her topu alanın şuursuzca rakip kaleye, gole gitmeye çalışması hem oyundaki organizasyonu bozdu, hem de rakip defansın işini kolaylaştırdı diyebiliriz. Bakınız önümüzde yine çok kritik bir maç var Erdekspor için. Bence doldur boşalt anlayışı yerine kapalı defansların açılabilmesi için mutlaka kenarların kullanılmasının gerekli olduğunu hatırlatıyorum. Aslında Erdekspor`un tekniği de buna müsait görünüyor. Biraz sakin olup topları sete taşıyarak gol arasa idi bence çok daha başarılı olunabilirdi.
Konuk takım bu gün sahada çok rahat göründü. İlk yarı iyi top oynadılar ama ikinci yarıda Erdekspor oldukça iyi idi. Beraberlik golünü biraz erken bulabilseydi bugün sonuç farklı olabilirdi ama olmadı. 
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli