Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdekspor 2. devreye 3 puanla başladı Erdekspor: 1 Etispor: 0

Erdekspor 2. devreye 3 puanla başladı Erdekspor: 1 Etispor: 0

Güney Marmara Derbisi olarak da bilinen bölgemizin iki güç ekibinin karşı karşıya geldiği maçın galibi zorda olsa Erdekspor oldu.

Güney Marmara Derbisi olarak da bilinen bölgemizin iki güç ekibinin karşı karşıya geldiği maçın galibi zorda olsa Erdekspor oldu.

Baştan sona büyük bir mücadele içinde geçen maçta futbol olarak çok şeyler görülmese de her iki takımın maçı kazanmak noktasında gösterdiği mücadelenin üst seviyede olduğunu söylememiz gerekiyor. 
Maçın Hakemleri: Serdar Sözlevi, Göktuğ Akbaş ve Samet Uzunca
Erdekspor: Murat 8, İsmail 7, Semih 8 (Çağatay), Murat 8, Emrah 8, Engin 7 (Uğur), Mehmet 7 (Uğur), Metin 7, Sertaç 8, Emre 9, Serkan 7 (Uğur). Gol: Dk. 4 Sertaç 
Etispor: Vural  7, Çağın 8, Eren 8, Feridun 8, Barış 7, Sinan 7, Uğur 7, Kadir 7 (Halil İbrahim), Zafer (Ahmet), Semih 7 (Gökay), Yiğitcan 8 on biri ile sahada yer aldı. Kırmızı Kart: Dk.85 Barış, Dk.90+1 Sinan
Oyuna Erdekspor iyi başladı. Maçın ilk dakikalarda pres ve hızlı oyun 4.dakikada soldan Semih`in kestiği topu arka direkte iyi yükselen Sertaç`ın kafa vuruşu Erdekspor`un beklediği golü erken getirdi.
Golden sonra uzun bir süre oyunda hep orta alan mücadelesi izledik. Zaman zaman ataklar olduysa da bunda çok etkili olamadılar. 35.dakikada Metin`in iyi geldiği ama topu kaleci Vural`a teslim ettiği poziyonun hemen bir dakika sonrasında bu kez Etispor`dan Uğur`un atağını izledik ama sonuç değişmeyince ilk yarı Erdekspor`un 1-0 lehine kapandı.
İkinci yarıda Erdekspor adeta dururken, sahada Etispor`un etkili oyununu seyrettik. Orta sahayı kısa paslarla geçerek uzun toplarla Erdekspor defansının arkasına sarkan Etispor, bunda da zaman zaman başarılı oldu. Özellikle 70 dakikada Uğur`un boş bir şekilde getirip auta attığı topun yanı sıra  Yiğitcan`ın 72. dakikasında vurduğu kafa şutu, 80. dakikada Gökay`ın karşı karşıya kalıp kaleciye teslim ettiği fırsatlar çok önemliydi ama Etispor bu fırsatları değerlendiremedi.
Erdekspor ise 73 .dakikada Metin, 76. dakikada sahanın en iyi oyuncularından Emre`nin frikiği ve Emrah`ın kaçırdığı golün yanı sıra 86. dakikada yine Emre ve Sertaç paslaşması sonucu auta giden bir topla oyundaki topla yapılan mücadele tamamlanmış oldu. Ve sonrası yapılan sert hareketlerle beraber çıkan iki kırmızı kartların ardından bu zevkli ve mücadele içinde geçen maç sona erdi.
Maçın yorumu:
Maçın geneline baktığımızda Erdekspor`dan beklediğimiz pozitif oyunu gördüğümüzü söyleyemeyiz. Orta alan oyuncuları teknik kapasite olarak iyi olmalarına karşın yavaş hareket etmeleri takımı yavaşlatıyor. Ben şahsen bu gün gözlerimin B.Uğur`u aradığını söylemeliyim. Dahası orta alanı kontrol edemezseniz önemli maçlarda Erdekspor kalesi ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabileceklerini şimdiden hatırlatmak isterim. Bu gün Erdekspor`da Emre her haliyle oyuna ağırlığını koyan bir oyuncu görünümündeydi. Sertaç yine hareketli ve yine dikkatli oyununun oynadı. Semih oyuna çok iyi başladı ama sonra duruldu gibi bir durum gözlemledim. Yeni transferler den Metin teknik bir oyuncu. Bilerek oynuyor ve de sertlikten sakınmıyor ama biraz daha hızlı olmalı. Kaleci Murat bu gün iyi kurtarışlar yaptı. Ben kaleciyim diyor ama tek itirazım var o da oyunda çok konuşuyor. Bu bazen ters tepki yaratabilir.
Etispor`a gelince; Uğur`u da kadrolarına alarak çıktıkları maçtan bir puan alabilirlerdi ama olmadı. Biraz temkinli oynadıklarını söylemeliyim. Maçın son dakikalarındaki kırmızı kartlar Etispor`a yakışmadı. Ama maçın sonu ve de hırsın tavan yaptığı dakikalardı bu dakikalar. Çağın bu gün iyi oynadı. Uğur biraz daha arkadaşlarına bakmalı. Feridun hep aynı ciddi ve de tam bir amatör. Alkışlar Feridun`a. Yiğitcan çok hareketli ve de topla çabuk ama yalnız kalınca zorlanıyor.
Sonuç olarak Erdekspor istediğini aldı ve de yolunda yürüyor. Etispor bu kadro ve bu mücadelesi ile ligde iyi yerlere gelebilir diyorum.
Her iki takımımıza da önümüzdeki haftalarda başarılar diliyorum.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli