Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdekspor: 1 Salihli Belediyespor: 1

Erdekspor: 1 Salihli Belediyespor: 1

Hakemler: Yunus Eren, Gökhan Coşar, Mehmet Öztunç ve Hüseyin Uçar (Sakarya Bölgesi) Erdekspor: Gökhan, Mehmet, Abdullah, Hurşit, Emre, Kutsal, Oğuzhan, Murat (Mert), Cumali, Ahmet (Osman), Fatih (Çağlayan). Gol: Dk.15 Oğuzhan, Kırmızı Kart Dk: 90 Oğu

Hakemler: Yunus Eren, Gökhan Coşar, Mehmet Öztunç ve Hüseyin Uçar (Sakarya Bölgesi)
Erdekspor: Gökhan, Mehmet, Abdullah, Hurşit, Emre, Kutsal, Oğuzhan, Murat (Mert), Cumali, Ahmet (Osman), Fatih (Çağlayan).
Gol: Dk.15 Oğuzhan, Kırmızı Kart Dk: 90 Oğuzhan.
Salihli Belediyespor: Onur, Tuğrul, Musa, Mustafa, Cenk, Murat, İsa, Volkan, Göksel (Onur), Sercan (Tugay), İbrahim (Aydın).
Gol: Dk.72 Volkan, Kırmızı Kart Dk: 90 Cenk
Kalabalık seyirci, iyi bir hava ve futbol zemini üzerinde oynanan bu çekişmeli maçtan taraflar bir puanla ayrılırken geride heyecan içinde geçen bir 90 dakika kaldı.
Oyuna konuk takım başladı ama daha ilk dakika dolarken Erdekspor ceza alanı içinde Murat`ın düşürülmesinde kazandığı penaltıyı Mehmet gole çeviremeyince Erdekspor çok önemli bir fırsatı kaçırmış oldu. Dakikalar 15`i gösterirken sahanın en iyilerinden olan Abdullah`ın sağdan harika kestiği topa kaleci Onur müdahale edemeyince Oğuzhan topu kafayla ağlara göndermekte gecikmedi ve takımını öne geçirmiş oldu. Golden sonra her iki takımında gol arayışları vardı sahada ama başka önemli bir akın olmadı ve maçın ilk yarısı 1-0 Erdekspor lehine kapandı.                İkinci yarıda sahada konuk takım vardı. Özellikle İsa`nın harika oyunuyla orta alandan kontrollü çıkan Salihli Belediyspore ataklarında adeta gol geliyorum derken gol gecikmedi. Dakikalar 72`yi gösterirken yine bir orta alan organizasyonu sonucu topu alan ve ceza alanına giren Volkan köşeye topu bırakınca skoru da eşitlemiş odu 1-1. 
Oyunun son 15 dakikası Erdekspor ataklarıyla geçti. Bu dakikalarda kaleci Onur iki topu harika çıkardı ve bir topta korner atışı sonrası direkten dönerek Erdek`i bir golden etti. Dört dakikalık uzatmalarda iki kırmızı kart vardı. Sonuç değişmedi ve konuk takım evine bir puanı alarak dönmüş oldu.
Maçın Yorumu: BAL ligi gerçekten çok zor bir lig görüntüsünde olan bir organizasyon. Amatör ve profesyonellik arasında belki de üçüncü ligden bile daha zor bir havası olduğunu düşünüyorum. Maçta goller kadar kırmızı kartları da konuşmamız gerekecek. Özellikle Erdekspor`dan Oğuzhan`ın kırmızı kartla oyun dışı kalmasına bir anlam vermekte zorlandığımı söylemek isterim. Baktığım zaman takımın belki de gole en yakın duran ve her hareketi ile ben bu takımın en önemli ayaklarından birisi olarak Oğuzhan`ın sadece hakeme itiraz nedeniyle takımdan ayrı kalamayacağını düşünüyorum. Şimdi önümüzde Soma gibi önemli bir deplasman maçı var ve Oğuzhan`ın yokluğuna gel de yanma. Dediğim gibi BAL ligi gerçekten önemli bir organizasyon. Hocaları ve futbolcuları olarak oynanan maçlara şöyle bir hatırladığımızda kolay maçların olmadığını, her maçın gerçekten zor olduğunu ve bundan böylede daha da zor geçeceğini söylemek isterim. Kırmızı kartların nasıl olduğunu fark edemedim ama genel manada baktığım da hakemlerimizin maç üzerinde etkisi olabilecek önemli düdüklerine rastlamadığımı söylemek isterim. Özellikle son 10 dakikadaki Erdekspor özlediğimiz bir Erdekspor`du ama zaman bitince skorda değişmedi ve maç berabere tamamlanmış oldu. Maça baktığımızda bu gün Erdekspor`u geçmiş maçlara oranla daha güçsüz gördüğümü baştan söylemeliyim. Abdullah bugün sahanın en iyisiydi. Bir golün pasını verirken bir konuk takım atağında da son anda yaptığı kademe harikaydı. Gözlerim bu maçta Arda`yı aradı diyebilirim. Göksel`in her kafaya çıkışın da topa müdahalesi gözümden kaçmadı. Fatih ve Oğuzhan`ın performanları üst düzeydi. Cumali`nin diri ve hep oyun içinde oluşu Erdekspor için büyük bir avantaj ama yan ortaların azlığı Erdekspor`u gol yollarında zorluyor diyebilirim. 
Konuk takıma gelince, genç bir kadroları var. Kaleci Onur iyi bir kaleci. Mustafa geride iyi mücadele ederken İsa`nın iyi bir toparlayıcı olduğunu söyleyebilirim. Sercan ve Göksel gole yakın oynuyorlar. Sonuçta çekişmeli geçen maçta takım olarak Erdekspor özellikle uzatmalar dahil son 15 dakikada çok etkiliydi. Bence bu futbolunu maçın diğer bölümlerinde de gösterebilmeli derim. Artık Erdekspor önündeki maçlara bakmalı ve bu maçı unutmalıdır. Bir kere daha hücumda çok etkili olan Erdekspor mutlaka topu kenarlara alarak ortalara ağırlık vermelidir diyorum.              Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli