Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Erdekspor 1 Manisa Bel.spor 1

Erdekspor 1 Manisa Bel.spor 1

Erdekspor en yakın rakibi Manisa Belediyespora puan verdi.

Erdekspor en yakın rakibi Manisa Belediyespor`a puan verdi.
Stat: Erdek 18 Eylül Futbol Sahası
Hakemler: Selim Özen, Hüseyin Kaya, Mutlu Çırpan
Erdekspor: Gökhan, Mehmet, Osman Kürşat, Emre, Arda, Kutsal, Oğuzhan, Tarık (Emin), Cumaali, Fatih, Abdullah.
Yedekler: Murat, Süleyman, Kerim, Mert, Emin, Çağlayan. Antrenör: Sinan Yücer
Manisa Belediyespor: Serkan, Serkan, Can, Erhan, Suat, Zafer, Erşan, Cüneyt, M. Akif, Taner, Engin.
Yedekler: Mustafa, Şerif Ali, Ahmet, Kaan, Engin, Umut, Serhat. Antrenör: Onur Güneş Çakır
Kırmızı Kart: Dk.45 Osman, Dk.90 Gökhan (Erdekspor)
Goller: Dk.54 Mehmet Akif (Manisa Belediyespor), Dk. 80 Oğuzhan (Pen. Erdekspor)
BAL Ligi 8 grupta yer alan Erdekspor, kendisi gibi şampiyonluk mücadelesi veren Manisa Belediyespor`u sahasında konuk etti.
Manisa Belediyespor Başkanı Cenk Ergün, Erdekspor Kulüp Başkanı Metin Tırık ile Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın 90 dakika heyecan içinde birlikte izledikleri maça Erdekspor başladı. 
Erdekspor ilk tehlikeli atağını 33. dakikada Cumali ile yakaladı. Bu dakikada soldan Oğuzhan`ın kestiği topu Cumali düzgün bir vuruşla kaleye gönderdi, top kaleci Serkan`da kaldı. 35. dakikada Manisa Belediyespor`dan Erhan`ın serbest vuruşunda üç rakip forvet arka direk önünde topla buluşamazken top auta çıktı. 40. dakikada Erdekspor`lu Cumali ile gelişen atakta, ortası arka direk önünde Oğuzhan`ın önüne düşerken, topa çıkan kaleci Serkan kendi oyuncusu Engin ile çarpıştı, Oğuzhan son anda boşta kalan topa uzanamadı. 44. dakikada, Manisa Belediyespor`dan Mehmet Akif`in sert şutu az farkla üstten auta çıktı. 45. dakikada Manisa Belediyespor adına sağ kanattan gelişen atakta Can, kale önünde topu auta attı. 45+2 oynandığı sırada Cüneyt sağ kanattan Erdekspor ceza alanına girmeye çalışırken Osman`ın sert müdahalesi ile karşılaştı. Karşılaşmanın orta hakemi Selim Özen bu pozisyonda 2. sarı karttan Osman`ı oyun dışına attı. Maçın ilk yarısı golsüz sona ererken, Erdekspor 2. yarıda bir eksikle maça başladı.
Maçın ikinci devresinde, Manisa Belediyespor, Erdekspor`un sağ koridorundaki boşluğu Cüneyt`le iyi değerlendirdi. Cüneyt`in derinlemesine şutu, arka direkten geri dönerken topu önünde bulan M.Akif, plase vuruşu ile Manisa Belediyespor`u 1-0 öne geçirdi.
Golden sonra Erdekspor, 10 kişi ve 1-0 geride kaldığı karşılaşmada tüm hatları ile rakip yarı alanda pozisyon ararken 80. dakikada ceza alanı içinde Cumali düşürüldü. Karar penaltı olunca atışı Oğuzhan kullandı. Oğuzhan`ın topu ağlarla buluşturan vuruşu karşılaşmanın skorunu 1-1`e taşıdı.
90. dakikada Manisa`dan Cüneyt kontra bir topla ceza yayı önünden Erdekspor kalesine girerken kaleci Gökhan tarafından yatarak engellendi. Hakem bu pozisyonda Gökhan`ı kırmızı kartla oyun dışı bırakırken yerini Erdekspor`un yedek kalecisi Murat`a bıraktı.
Manisa Belediyespor`un kullandığı serbest vuruşu Murat yatarak kurtardı. Maçın kalan süresinde karşılıklı ataklar olsa da sonuç değişmedi.
Maçın Yorumu:
Futbol dışında konuşulacak çok şeyin olduğu bir maçı geride bırakırken 90 dakika aklımızda kalan belki de en önemli konuların hakem üçlüsünün sahada verdiği kararları oldu. İki kırmızı kartın çıktığı, bir penaltının verildiği, direkten dönen toplar ve çizgiyi geçen topa gol kararı vererek orta çizgiye koşan yan hakemimizin yine ikinci yarının sonlarına doğru kaleci Gökhan`ın ceza alanı dışındaki elle müdahalesini görerek hakemi ikaz etmesi ve oyuncunun kırmızı kartla oyun dışı kalması bence maçın önemli noktaları arasındaydı.
Peki, futbol olarak takımlar ne yaptı? derseniz öncelikle Erdekspor`un ilk kez zor bir maçta iyi mücadele ettiğini ve iyi oynadığını söyleyebilirim. Ama tüm bu güzelliğin yanında Erdekspor`un çok agresif oyunundan söz etme miz gerekiyor. Özellikle maçın ilk yarısında uzatmalar oynanırken Osman`ın sarı kartı olmasına rağmen rakip oyuncuya sert müdahalesini anlamak mümkün değil. Hem de orta alanda, yan çizgi kenarındaki müdahale ile ikinci karttan kırmızının çok ucuz bir kart olduğunu söylememiz gerekiyor. Aslında sertlikler ve agresif bir maç olmasa ciddi anlamda keyifli bir maç olacaktı ama olmadı.
Manisa Belediyespor, defans yapısı olarak iyi bir ekip ama hücum da Mehmet Akif dışında bir etkileri yok gibi. Serkan ve Erhan çok iyi.  Zaman zaman Cüneyt ve Engin`leri etkili oldular ama dediğim gibi 11-10 maçlarda çok fazla yorumlarda olmuyor açıkçası.
Erdekspor`a gelince, ilk kez iyi bir oyun ve mücadele izledim Erdekspor`da. Oyuna asılmaları çok iyi ama bunu hakem bir şey çalmaz diyerek de gelişigüzel sertliklerle götürmelerinin de ne gereği vardı, ne de faydası. Bugün Abdullah harika oynadı. Cumali kaçırdığı önemli bir gol olsa da bugün faydalıydı. Oğuzhan etkisini sürdürdü. Arda ise bugün ışıldayan oyuncular arasındaydı. Erdekspor oyunda rahat olmalı. Rakiple değil topla oynamalı ve de bunu yaptığında da çok rahat bir şeklide bu ligi götüreceğini söyleyebilirim. Ve çok konuşulan hakemlerimize bakınca ben şahsen çok fazla hatalı düdükleri bu maçta görmedim. Maç sonucuna etkili olabilecek yanlış bir karar olduğunu da söyleyemem. Her iki takım oyuncularının da çok konuştuğu bir maçta hakemlerin ne yapması gerektiğini acaba kaçımız cevaplayabiliriz ki?
Haber : Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli