Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdekspor ve Etispor küme düştü

Erdekspor ve Etispor küme düştü

Bölgesel Amatör Lig(BAL) 9. Grup´ta mücadele eden Erdekspor ve Bandırma Etispor, normal sezonu tamamlanan maçlar sonunda Balıkesir Süper Ligi´ne düştüler.

Bölgesel Amatör Lig(BAL) 9. Grup´ta mücadele eden Erdekspor ve Bandırma Etispor, normal sezonu tamamlanan maçlar sonunda Balıkesir Süper Ligi´ne düştüler.
Erdekspor, 2016-2017 sezonunu 12 puanla, on üçüncü ve son sırada tamamladı. Kırmızı-beyazlı takım, sezon boyunca oynadığı 24 maçta üç kez, üç puanı bir arada görürken, üç maçını beraberlikle kapatıp 18 maçta yenilgi acısını yaşadı. Erdekspor, bu maçlarında rakip kalelere 16 gol gönderirken, 51 golü ise filelerinde gördü.
Bandırma Etispor, sezonu 17 puanla on birinci sırada bitirerek, ligden düştü. Kırmızı-beyazlılar, oynadıkları 24 maçtan 4´ünü kazanıp, beşinde berabere kalırken, 15 maçta ise puan alamadı. Bandırma takımı, bu maçlarında 28 gol atıp 44 kez gol üzüntüsü yaşadı.
GÖNEN BELEDİYESPOR, PLAY-OUT OYNAYACAK
Yine BAL 9. Grup´ta yer alan Gönen Belediyespor´un, aynı ligde mücadele verip vermeyeceği, oynayacağı play-out maçından sonra belli olacak. Yeşil-beyazlı takım, Balıkesir Süper Ligi´ni şampiyon Havran Fatih Belediyespor´un ardından ikinci sırada tamamlayan Balya Belediyespor ile play-out maçı oynayacak. Bu maçı kazanan takım, BAL´da mücadele ederken, kaybeden takım ise Balıkesir Süper Lig´de yer alacak.
Gönen Belediyespor, BAL 9. Grup´taki normal sezonda oynadığı 24 maçtan 8´ini üç puanla kapatıp 7´sinde berabere kalırken, 9 maçtan ise puansız ayrılmıştı. Gönen takımı, 31 puanla dokuzuncu sırada yer aldığı sezonda rakip fileleri 30 kez sarsarken, 34 golü ise filelerinde görmüştü.
BAL 9. Grup´ta yer alan bir diğer Balıkesir takımı Ayvalıkgücü Belediyespor, ligi 51 puanla ikinci sırada tamamladı. Ayvalık takımı, 3. Türkiye Ligi´ne yükselme yolunda play-off maçları oynayacak.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli