Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Erdekspor bayan voleybol takımı

Erdekspor bayan voleybol takımı

Bu yıl ilk kez kurulan ve 2. Türkiye Ligi´nde mücadele verecek olan Erdekspor bayan voleybol takımı, ilk hazırlık maçında kendisi gibi 2. Türkiye Ligi´nde yer alan Bursa Nilüfer Anadolu takımını 3-1 yendi.

Bu yıl ilk kez kurulan ve 2. Türkiye Ligi´nde mücadele verecek olan Erdekspor bayan voleybol takımı, ilk hazırlık maçında kendisi gibi 2. Türkiye Ligi´nde yer alan Bursa Nilüfer Anadolu takımını 3-1 yendi.
Erdek spor salonunda oynanan karşılaşmayı Erdek Belediye ve Erdekspor Kulübü Başkanı Hüseyin Sarı da izledi.
Maçın ilk setini 25-23 yenik kapatan Erdekspor, ikinci seti 25-11, üçüncü seti 25-12 ve dördüncü seti 25-16 önde kapatarak maçı 3-1 kazandı.
Erdekspor Kulübü´nün voleybol şubesi sorumlusu Haluk Can Turan, ?Öncelikle ahlaklı ve karakterli oyunculardan kurulu bir takım oluşturmaya özen gösterdik. Takımımız için yaklaşık 250 bin liralık bir harcama yaptık. Bu harcamanın yaklaşık 160 bin lirasını da İDDA gelirinden karşılayacağımızı düşünüyoruz. Hedefimiz, gençleri spora yöneltmek? dedi.
Erdekspor Kulübü Başkanı Hüseyin Sarı da, futboldan sıkılan kitlelere yeni bir heyecan getirmek amacıyla ilçeye voleybolu da soktuklarını vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:
?Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı olup aynı zamanda Voleybol Federasyonu yönetim kurulunda da yer alan Metin Mengüç´ün, bize, 3. Türkiye Ligi´nde mücadele edecek bir takım kurmamız konusundaki önerisini olumlu karşılayarak, voleybol şubemizi ve takımımızı oluşturduk. Ancak daha sonra bazı takımların ligden çekilmesi üzerine 2. Türkiye Ligi´ne alındık. Erdek´te voleybol sporunu da kitlelerle buluşturmak istiyoruz. Gençlerimizin bu spora yönelmeleri için iki ayrı alt yapı takımı da kuracağız. Erdeklileri, voleybol maçlarını izlemeye ve takımımıza destek vermeye çağırıyorum.?
Sarı, ayrıca basketbol şubesi kurarak, bu sporu da ilçeyle buluşturmak istediklerini sözlerine ekledi.
Erdekspor bayan voleybol takımının kaptanları Seçil ve Müge, bu yıl ilk kez yer alacakları 2. Türkiye Ligi´nde başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ve 30 Ekim´de başlayacak maçlar için en iyi şekilde hazırlanacaklarını belirtti.
Erdekspor bayan voleybol takımı antrenörü olup yaklaşık 40 yıldır voleybolun içinde bulunduğunu, uzun yıllar Beşiktaş Kulübü´nde görev yaptığını belirten Tayfun Pişiren de açıklamasında, ?Benim olduğum yerde iddia vardır. Önümüzdeki günlerde dört gün süreyle İzmir´de kamp yapacağız. Takımımdan genellikle memnunum. Ancak önümüzdeki günlerde bir pozisyon için transfer yapabiliriz? diye konuştu.
Bu yıl, İstanbul takımlarının ağırlıkta bulunduğu 2. Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi, 2. Grup´ta mücadele verecek olan Erdekspor, ligdeki ilk maçını, 30 Ekim 2016´de, Erdek spor salonunda, Yalova Çiftlikspor ile oynayacak.
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı