Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Erdekli zeytincilere iki yeni hizmet

Erdekli zeytincilere iki yeni hizmet

Kooperatif-GMKA işbirliği kredisi

Marmarabirlik’e bağlı 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi, üreticiye iki yeni hizmet için düğmeye bastı. Kooperatif Başkanı Hüseyin Durak, Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) kredisiyle kooperatifleri adına gerçekleştirecekleri projeler hakkında şu bilgiyi verdi:
“Bu projeler kapsamında zeytin depolarımıza otomatik havalandırma ve arıtma sistemleri kuracağız. Böylece 1065 havuzumuz, otomatik havalandırmaya kavuşacak. İki projenin toplam bedeli 1 milyon 214 bin lira. Projelerin sözleşmeleri yapıldı. 22 Ağustos’ta ise ihale gerçekleşecek.”
Havuzlara kurulacak otomatik havalandırmanın, olgunlaşma döneminde zeytinin kalitesini artıracağına, salamuradan çıkan suyun da arıtılarak, atıkların sıfırlanacağına dikkati çeken Durak, şöyle konuştu:
“Havalandırma sistemini, önümüzdeki zeytin alım kampanyasına dek tamamlamak istiyoruz. Arıtma projesinin ise 2015 yılının ilk aylarında tamamlanacağını düşünüyoruz. GMKA, koope ratifimizin istediği 490 bin liralık kredinin 145 bin liralık ilk hibe taksitini verdi.”
Kooperatiflerinin 5126 ortağı bulunduğunu belirten Durak, kuracakları arıtmadan yalnız Erdekli üreticilerin değil, Marmara ve Edincik kooperatiflerine bağlı ortakların da yararlanacağını, böylece kooperatiflerine gelir de sağlayacaklarını açıkladı.
Erdek’te, mahalleler(eski köyler) dahil toplam 1 milyon 200 bin zeytin ağacı bulunuyor.
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli