Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Erdekli turizmcilerin ortak görüşü: Belediyenin hizmetlerinden memnunuz

Erdekli turizmcilerin ortak görüşü: Belediyenin hizmetlerinden memnunuz

Erdek Turizm Koordinasyon Toplantısı Yapıldı. Eker Bermuda Otelde düzenlenen Turizm toplantısında, 3 kilometrelik çuğra plajı sahiline mantar şerit çekilmesi damgasını vurdu.

Erdek Turizm Koordinasyon Toplantısı Yapıldı.
Eker Bermuda Otel`de düzenlenen Turizm toplantısında, 3 kilometrelik çuğra plajı sahiline mantar şerit çekilmesi damgasını vurdu.
Eker Bermuda Otel`de, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında düzenlenen toplantıya ilçemiz turizm sektöründe faaliyet gösteren temsilciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan yaptı.
İlçe genelinde turizm konusunda yaşanılan sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koymak için toplandıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "Özel sektör ağırlıklı bir faaliyet alanı olan turizm, ilçemizin önemli bir istihdam ve gelir kaynağıdır. Yaklaşık 6 kilometrelik kıyıları, turistik tesisleri, kamu kampları, ikinci konutları, Kyzikos ve Zeytinliada gibi bünyesinde tarihi eserleri barındıran, dev bir turizm potansiyeline sahip Erdek`te turizmle ilgili ağırlıklı sorunlar kıyı bandımızda görülmektedir" diye konuştu.
Erdek`te yaz aylarının, kış aylarına göre aşırı derecede nüfus yoğunluğu olduğunu hatırlatan Aysan, sahil bölgelerinde yaşanan sorunları belediye olarak çözdüklerini belirtip, ancak kendilerine özel sektöründe yardımcı olmasını isteyen Aysan, "2012 yaz sezonu öncesi en önemli konulardan birisinin plaj bölgesi güvenliliği olduğunu görüyoruz. Bu konuda Çuğra Plaj sahiline 3 kilometre uzunluğunda mantar şeritle tatilciler ve halkımız için güvenli hale getirmeye kararlıyız" dedi.
Başkan Aysan`ın toplantıda dile getirdiği konulardan satır başları:
- Çuğra deniz sahilinin güvenli hale getirilmesi için kıyıya çekilecek 3 kilometre uzunluğunda mantar şeridin maliyeti toplam 17 bin lira. 17 bin lira harcamadan siz otel ve motellerin hissesine 500 lira isabet ediyor. Bu uygulama sizlerin sayesinde gerçekleşecek.
- Erdek sahillerindeki yosunları, kiralanacak yosun temizleme makinasıyla otel ve motel işletmecilerinin kendi imkanlarıyla temizlemesi takdire şayan.
- Otel ve motellerin tanıtımı için ilan ve reklam tanıtımına öncelik verilmesinde fayda var.
- İlk kez geçen yıl başladığımız, Çuğra sahil şeridinde düzenlenen sabah sporu ve animasyon gösterilerini sizlerden gelen talep üzerine bu yılda devam etme kararı alındı.
- Çuğra sahil bandında belirli alanlarda meydana gelen bozulmalar onarılacak.
- Otel ve motellerin önüne isabet eden yeşil alanların bakımı sizlerin sorumluluğunda olup, buralara yapacağınız hizmetler için teşekkürler.
- Erdek şehir içi ile Çuğra bölgesi otel-motel tesislerine ulaşımı sağlayan arka trafik yolu olarak bilinen karayolu belediyemizin imkanlarıyla onarılıp, sezona hazır hale getirildi.
- Yaz aylarında kumsalda dinlenen vatandaşlarımızın çöplerini kumsala bırakmaması için zabıta ekiplerimiz kontrolleri yoğunlaşacak.
- Deniz analarına karşı önlem olarak yapılabilecek bir şey yok.
- Ramazan ayının bitimiyle Erdek`te çok yoğum tempolu bir sezon yaşanacak. Herkes buna göre önlemini alsın.
Aysan, 2012 yaz sezonu için yapılacak faaliyetleri ise şöyle sıraladı:
- 29-30 Haziran 2012 tarihleri arasında Motosiklet Festivali düzenlenecek.
- 5-6 ve 7 Temmuz 2012 tarihlerinde Çuğra Plaj kumsalında Garanti Plaj Futbolu. Bu turnuvanın naklen yayını için TRT veya NTV kanallarından biriyle anlaşma yapılıyor.
- 4-5 Ağustos 2012 tarihlerinde Triathlon Şampiyonası.
- 10-11-12 Ağustos 2012 tarihlerinde Dünya Off Shore Şampiyonası. Bu şampiyona geçen yılda yapılırken, 125 bin liralık maliyet bedeli Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından karşılanmıştı. Bu yılda yine bu şampiyonaya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 100 bin liralık destek veriyor. Belediyenin kasasından para harcanması söz konusu değil.
- Maraton yarışması düzenlenmesi için çalışmalarımız devam ediyor.
Başkan Aysan`ın konuşmasından sonra, toplantıya katılan turizmcilerin ortak görüşü Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve Erdek Belediyesi`nin hizmetlerinden memnun oldukları yönünde olduğu gözlenirken, toplantıya çeşitli nedenlerle katılamayan sektör temsilcileri için 7 veya 10 gün sonra ikinci kez toplantı yapılması kararı alınıp, toplantı sona erdi.
Haber : Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı