Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Erdekli duayen hukukçu Güvenen: “Hukuk yoksa hiçbir şey düzelmez!

Erdekli duayen hukukçu Güvenen: “Hukuk yoksa hiçbir şey düzelmez!

Erdek’in duayen avukatı Yüksel Güvenen, çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı.

Erdek’in duayen avukatı Yüksel Güvenen, çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı.

HUKUK KATLEDİLDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 22 yıllık iktidarında hukukun katledildiğini öne süren Güvenen, şu değerlendirmede bulundu:

“Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararlarına rağmen halen Can Atalay, Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş cezaevinde bulunuyor. Hukukun olmadığı yerde ekonomi de düzelmez. Çünkü hukukun olmadığı ülkelere de yatırımcı gelmez. Düşünün ki bugün, siyasal kutuplaşma nedeniyle Yargıtay, haftalardan beri başkanını seçemedi. AKP’li ve MHP’li adayları arasındaki çekişme başkan seçilmesini engelliyor.”

YENİ ANAYASAYA İHTİYAÇ YOK

Yeni Anayasa’nın yapılmasının ülkemiz için ihtiyaç olmadığının altını çizen Güvenen, “22 yıldan beri iktidarda bulunan AKP, halen yürürlükteki Anayasaya bile uymuyor. Yeni Anayasa yapılacak da ne olacak? Zaten en büyük sorunu geçim sıkıntısı olan halkımızın da yeni Anayasa konusunda hiçbir talebi yok!”

SİYASETTE YUMUŞAMA OLUMLU

Ülkemizin siyasal kutuplaşmadan çok çektiğine değinen Güvenen, “Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in buluşup, görüşmelerini doğru buluyorum. Siyasette yumuşama olumlu” dedi.

ERDEK TURİZMİ DURAKLADI

Son dönemlerde Erdek turizminin durakladığına işaret eden Avukat Yüksel Güvenen, şu değerlendirmede bulundu:

“AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanları döneminde, Yücel Yılmaz’ın yaptığı sahil bandı projesi dışında Erdek’e çivi bile çakılmadı. Şimdi CHP’li Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı. İnanıyorum ki Erdek’in özlediği hizmetleri verecek. Erdek turizmi için yeni yatırımcıların gelmesi önemli. Erdek’e artık 300-500 yataklı, modern oteller yapılmalı. Bu arada 10 yılı aşkın süredir kapalı bulunan Çuğra bölgesindeki ‘Toronto Oteli’nin de yeniden Erdek turizmine kazandırılması için bu işletmenin sahibiyle mutlaka görüşülmeli. Tabii ki Erdek’in çevre yolu mutlaka yapılmalı. Eski iskeleye tırların ve kamyonların kent içinden geçerek gitmemesi için önlemler alınmalı. Kyzikos, Kirazlı Manastırı ve Zeytinliada’nın Erdek turizmine ivedilikle kazandırılması gerekiyor.”

ATATÜRK’E MİNNETTARIZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne verilmiş bir armağan olduğuna dikkati çeken Güvenen, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı da sert bir dille, şöyle eleştirdi:

“Ali Erbaş, işgal ettiği makamı bile Atatürk’e borçlu ama konuşmalarında Atatürk’ün ismini ağzına bile almıyor. Gerici bir kafa yapısına sahip. Bu ülkenin insanları Atatürk’e minnettardır.”

TÜRK FUTBOLU GERİLEDİ

Eski futbolculardan olan Güvenen, “Ne yazık ki Türk futbolu çok geriye gitti” dedi.

ÖNDER BALIKÇI



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı