Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Erdekli atletler yarı finalde

Erdekli atletler yarı finalde

14-15 Mart 2015 tarihlerinde, 8 ayrı grupta yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi grup yarışmalarında Erdekli atletler yeni bir başarıya imza attılar.

14-15 Mart 2015 tarihlerinde, 8 ayrı grupta yapılan Anadolu Yıldızlar Ligi grup yarışmalarında Erdekli atletler yeni bir başarıya imza attılar. Yarışmalara, Erdek`ten beş sporcu, beden eğitimi öğretmenleri ve Milli Takım antrenörü Niyazi Gülhan`ın gözetiminde katıldı. Edirne`de yapılan yarışmalara, Balıkesir kafilesiyle birlikte giden sporculardan Nil Uzer, Efsa Bulut, Hilayda Arslan, Sena Kaynar ve Yahya Çiftlik, büyük bir başarı göstererek, 24-25 Mart 2015`te, İzmir`de yapılacak yarı finallere katılma hakkını elde ettiler. Yarı finaller, İzmir`in yanı sıra Kayseri, Zonguldak ve Gaziantep illerinde de yapılacak.
Milli Takım antrenörü Niyazi Gülhan, yarışmalar hakkında düşüncelerini açıklarken, "Bizim için çok önemli bir yarışı daha başarıyla tamamlayarak, adımızı İzmir`de yapılacak yarı finallere yazdırmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Yarışmada asıl başarının, sporcularının en iyi dereceyi yapmaları olduğunun da altını çizen Gülhan, şunları söyled:
"Sporcum Nil Uzer, 6 Şubat 2015`e, 141 cm atlayarak, Türkiye beşincisi olmuştu. Şimdi ise 143 cm ile en yüksek derecesine ulaştı. Bu, ciddi bir derecedir. Bunun yanı sıra Efsa Bulut, cirit atma dalında en iyi derecesini yaparak ikinci, Sena Kaynar ise güll atma dalında en iyi derecesini gerçekleştirerek, birinci olma başarısını gösterdi. Elbette ki bu başarılar övgüye değer. İnanıyorum ki, İzmir`de, 24-25 Mart 2015`te yapılacak yarı finallerde de başarı elde ederek, Adana`da yapılacak final yarışmalarına katılacağız. Erdek`te 8 yıldır atletizme verdiğimiz emeklerin karşılığı olarak asıl hedefimiz, Milli Takımımıza daha çok sporcu kazandırarak, bu başarılarımızı taçlandırmaktır. Bunu gerçekleştirmek için de gece-gündüz, yağmur-çamur demeden harcadığımız çabaları sürdüreceğiz."



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli